Στους δρόμους και αύριο οι εκπαιδευτικοί


Νέα απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου με το σύστημα διορισμών που οδηγεί σε απολύσεις
Από την προχτεσινή απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα
Από την προχτεσινή απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα
Με νέα απεργία και συλλαλητήρια αύριο Πέμπτη, μέρα που είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το σύστημα διορισμών - προσλήψεων, συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί τις κινητοποιήσεις. Κλιμακώνουν έτσι τον αγώνα ενάντια στην τροπολογία για το σύστημα διορισμού μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που θεσπίζει κριτήρια και ανοίγει τον δρόμο της απόλυσης για χιλιάδες αναπληρωτές, υποβαθμίζοντας την προϋπηρεσία εκπαιδευτικών που όλα αυτά τα χρόνια γυρίζουν ανά την Ελλάδα αναπληρώνοντας τον... εαυτό τους στις μόνιμες ανάγκες των σχολείων, που μετράει την αξία του πτυχίου ως ενός ακόμα προσόντος ανάμεσα σε άλλα.
Εκτός από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για τη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με αίτημα την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών.

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, με τις μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα στις 11 και 14 Γενάρη, στις οποίες οι εκπαιδευτικοί κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, και σε πολλές ακόμα πόλεις, καλούν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.
«Συμμετέχουμε ακόμα πιο μαζικά σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Γενάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων, ώστε το σχέδιο - λαιμητόμος να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί, να πάει στον κάλαθο των αχρήστων», είναι το κάλεσμα της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», που απευθύνεται με αγωνιστική πρότασή της προς τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για αύριο Πέμπτη, η ΑΣΕ καλεί στην Αθήνα σε συγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή και σε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις.
«Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα για την απόσυρση της "τροπολογίας των απολύσεων"! Εχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε! Να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια! Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη, στην Αθήνα στο Σύνταγμα και σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των "απολύσεων", για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση 30 χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί "διορισμών" και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!», τονίζει η ΑΣΕ, δηλώνοντας πως «δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο η κυβερνητική βία και καταστολή! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να βγάλει μέχρι τέλους τη "βρώμικη δουλειά" για την οποία "επιλέχθηκε" και γι' αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο».
Η ΑΣΕ καλεί απέναντι στην κοροϊδία για «διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια» να δώσουν οι εκπαιδευτικοί την απάντηση:
  • «Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόμου - λαιμητόμο!
  • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου!
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
  • Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
  • Κατάργηση του νόμου 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία».