ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΛΜΕΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Δεν πάει άλλο μ’ αυτή την ΟΛΜΕ και μ’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες!
Αξιοποιούμε τις αρχαιρεσίες για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας!
Αλλάζουμε την κατάσταση!
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Από αυτό το Συνέδριο θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καθώς και αντιπρόσωποι για το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικές αρχαιρεσίες. Απ’ αυτές θα κριθεί τι Ομοσπονδία θα έχουμε τα επόμενα 2 χρονιά. Όλοι εμείς, που έχουμε αγανακτήσει για τη στάση και τον ρόλο της ΟΛΜΕ, τώρα είναι στα δικά μας χέρια να αλλάξουμε την κατάσταση!
Πάρε μέρος στις αρχαιρεσίες, δώσε τη μάχη, ώστε ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Η συμμετοχή σου είναι κρίσιμο ζήτημα. Αφορά τον αγώνα για την ίδια τη ζωή μας!

Αυτό που λέει η πλειοψηφία των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς ότι “αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ, φύλλο δε θα κουνιόταν”, “μόνο το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά για να οργανωθούν οι αγώνες”, “μόνο το ΠΑΜΕ πήρε πάνω του την αντιπαράθεση με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ”, αυτό λοιπόν είναι ανάγκη να εκφραστεί ως πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κάλπη!
Εν προκειμένω, να εκφραστεί με την αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της “Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών”, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, για ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, για την ανασύνταξη του κινήματος, τη λαϊκή αντεπίθεση.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Το προηγούμενο διάστημα τα σωματεία, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ πρωτοστάτησαν σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, σε κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους συναδέλφους:
Ø  Μπήκαμε μπροστά στις μαζικές, μαχητικές 3ήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) ενάντια στην τροπολογία των απολύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι αγώνες μας έφεραν στο προσκήνιο το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών. Στριμώξαμε την κυβέρνηση και αποκαλύψαμε τις ψεύτικες προεκλογικές της υποσχέσεις για 20 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κάτω από τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να θεσμοθετήσει την άδεια ανατροφής 3,5 μηνών αλλά και τις 15 επιπλέον ημέρες αναρρωτικής για βαριά νοσήματα στους αναπληρωτές.
Η κυβέρνηση, αντί να ικανοποιήσει το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, απάντησε με τα ΜΑΤ και την κρατική βία.
Το αίτημα και οι αγώνες αυτοί δε στηρίχθηκαν από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, αφού επί της ουσίας συντάχθηκαν με την κυβερνητική επιχειρηματολογία (ανέφικτο αίτημα, λαϊκίστικο κ.λπ.). Υπήρξαν και συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως αυτή των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που πρότειναν ως κριτήρια στο διορισμό των αναπληρωτών “το πτυχίο και την προϋπηρεσία”, διευκολύνοντας έτσι την κυβερνητική επιχειρηματολογία, αφού ανοιχτά πλέον προτείνουν την επαναφορά της επετηρίδας!!!
Κλιμακώσαμε την πάλη μας και δώσαμε συνέχεια μαζί με άλλους κλάδους του Δημοσίου, για την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αυτή η πρωτοβουλία, με συμμετοχή πάνω από 150 συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου και οι 2 μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ήταν η πιο σημαντική προσπάθεια κοινής δράσης και συντονισμού, που έγινε ποτέ στο χώρο του Δημοσίου, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Αυτές οι κινητοποιήσεις υπονομεύτηκαν ανοιχτά, όχι μόνο από τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά και από την ηγεσία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στους χιλιάδες αναπληρωτές, που τους περιμένει η απόλυση και η αβεβαιότητα για το μέλλον.
Ø  Τα συνδικάτα της ταξικής πάλης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν και δίνουν καθημερινά τη μάχη για να απαλλαγεί το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα από τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ! Να απαλλαγεί από όλους τους εργατοπατέρες, από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον κύριο “8000€ τον μήνα”.
Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αντί να καταδικάσουν το συνέδριο–παρωδία της ΓΣΕΕ, με 53 νόθους αντιπροσώπους, με ιδιοκτήτες Ανωνύμων Εταιρειών, που είχαν την ιδιότητα του συνέδρου, έβγαλαν ψήφισμα με το οποίο εξέφραζαν την «ανησυχία τους για την κατάσταση» και ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους προς τη ΓΣΕΕ! «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»… Και η ηγεσία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ όμως απλώς “κοιτούσε τα τρένα να περνούν...”, δεν έκανε τίποτα, ήταν παντελώς άφαντη! Κατά τ’ άλλα μεγάλες κουβέντες για “κινήματα ρήξης και ανατροπής, ενάντια στον γραφειοκρατικό και αστικοποιημένο συνδικαλισμό”!!! Εκεί στην ηγεσία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ας το καταλάβουν καλά, κινήματα και ανατροπές εξ αποστάσεως με δελτία τύπου και με mail δε γίνονται!!! Πολύ περισσότερο δε γίνονται με επιθέσεις απέναντι στο ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα της ταξικής πάλης.
Ø  Δώσαμε τη μάχη για να μην περάσουν οι αντιδραστικές - αναχρονιστικές αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια. Οι αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το Λύκειο πιο ταξικό, περιορίζουν τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, «εξαφανίζουν» μια ολόκληρη τάξη κάνοντάς την προπαρασκευαστική για τις εξετάσεις. Το σχολείο που φτιάχνουν αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού γιγαντώνει την ανάγκη των μαθητών για φροντιστήριο. 
Ø  Τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μαζί με τις συνταξιουχικές οργανώσεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, υπεράσπισαν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, την επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, την κάλυψη όλων των απωλειών. Μόνο τη χρονιά που μας πέρασε πραγματοποίησαν πάνω από 160 μεγαλειώδεις πανελλαδικές κινητοποιήσεις!!! Παλέψαμε και παλεύουμε για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, που μας οδηγούν στη δουλειά μέχρι τα 67. Απαιτούμε εδώ και τώρα την καταβολή του 25% των αποδοχών και του υπολογισμού του στις συντάξιμες αποδοχές για τους συναδέλφους που ήταν σε διαθεσιμότητα.
Ø  Μπήκαμε μπροστά, ώστε να μην εφαρμοστεί η αντιδραστική «αξιολόγηση» όλων των κυβερνήσεων στην εκπαίδευση και σε όλο το Δημόσιο. Ακυρώθηκε στην πράξη τόσο η «αξιολόγηση» του Μητσοτάκη, όσο και των Κατρούγκαλου, Βερναρδάκη, Γεροβασίλη.
Σε αντίθεση με τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ/ΠΑΣΚ), που “γράφει στα παλιά της τα παπούτσια” τις αποφάσεις 35 ΕΛΜΕ για “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα”, συνεχίζουμε τον αγώνα, για να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Ø  Μπήκαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., υποδεχτήκαμε όλα τα θύματα των άδικων πολέμων, όλα τα προσφυγόπουλα, για να ενταχθούν στα σχολεία με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και τις υλικοτεχνικές υποδομές, σε όλη την Ελλάδα.
Πρωτοστατήσαμε με απεργίες και κινητοποιήσεις, όπως π.χ. αυτή στη Σάμο, για τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, που έχουν ξεριζωθεί απ’ τις χώρες τους. Βάλαμε στο στόχαστρο την πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που με τις αποφάσεις τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας  χιλιάδες ανθρώπους, παρά τη θέλησή τους, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Απαιτούμε το κλείσιμο όλων των hotspot, τα κάτεργα τύπου Μόρια και τον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από όλα τα νησιά και όλη τη χώρα.
Αυτές τις κινητοποιήσεις, που έκαναν τα σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα των νησιών, με αυτά τα αιτήματα, αντιμετωπίστηκαν από τη ΔΑΚΕ με κηρύγματα μίσους απέναντι στα προσφυγόπουλα, με εθνικιστική και ακροδεξιά ρητορική και επιχειρηματολογία. Από την άλλη, ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝΕΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, χωρίς ίχνος ντροπής, με κοινή γραμμή, κοινά επιχειρήματα, τις χαρακτήρισαν «ρατσιστικές απεργίες»!!!
Μέσα από την ίδια τη ζωή, στους αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων,
το ΠΑΜΕ αναδείχθηκε ως ηγετική δύναμη στο εργατικό – λαϊκό κίνημα!
Από τα ίδια τα πράγματα αποδεικνύεται ότι μόνο το ΠΑΜΕ μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος!
Όλα τα παραπάνω αποτελούν κριτήριο ψήφου! 
Για αυτό στις σημερινές συνθήκες η ενδυνάμωση και η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, η ψήφος στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, είναι άκρως απαραίτητη! Αφορά κάθε συνάδελφο!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Αυτοί που υπόσχονταν ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο «θα έσχιζαν τα μνημόνια»,
ψήφισαν και 3ο Μνημόνιο και τώρα δυναμώνουν την αντιλαϊκή επίθεση!
Τώρα όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματικοί όμιλοι, στηρίζουν κι εφαρμόζουν τους 1000 και πλέον μνημονιακούς νόμους, που τσακίζουν τις ζωές μας. Όσο και να ψάξει κανείς ουσιαστικές διαφορές δε θα βρει ανάμεσά τους. Γι’ αυτό επιχειρούν να στήσουν ψευτοδιλήμματα περί «προόδου και συντήρησης»! Θέλουν να παγιδέψουν τους εργαζόμενους στη λογική του «μικρότερου κακού», στην αντιλαϊκή στρατηγική, που υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μαζί με τα άλλα κόμματα - τσόντες του νέου διπολισμού, που πάντα οδηγεί στο «μεγαλύτερο κακό».
Το προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ σε τίποτα δε διαφέρει από το συντηρητικό μέτωπο της ΝΔ. Και τα δυο είναι μέρος του μαύρου μετώπου των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Προοδευτικό μέτωπο με μνημόνια διαρκείας μέχρι το 2060, με τραπεζίτες, με ΝΑΤΟ, Ε.Ε., με τον “διαβολικά καλό” Τραμπ και τις ευλογίες του Πάπα, δε γίνεται!
Ο ΣΥΡΙΖΑ κραδαίνει τον «μπαμπούλα του Μητσοτάκη», όταν την ίδια στιγμή έχει βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του συστήματος και των μεγάλων συμφερόντων. Στην κυριολεξία έχει πάρει από τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη τη «μπουκιά μέσα από το στόμα».
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Απέναντι στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, που στήνονται, μια επιλογή έχουμε: Να καταδικάσουμε με ενιαίο πολιτικό και συνδικαλιστικό κριτήριο την αντιλαϊκή πολιτική παντού! Στους Αγώνες, στα Σωματεία, στις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές, στις Ευρωεκλογές, όπου μας δοθεί η ευκαιρία!
Άλλαξε την κατάσταση στην ΟΛΜΕ!
Στήριξε - Ψήφισε

Υποψήφιοι για αντιπροσώπους για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
ΓΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ             
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ  ΙΩΑΝΝΑ  
ΚΡΗΤΑΣ ΟΘΩΝΑΣ 
ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ           
ΛΙΑΚΑ ΒΙΚΗ                           
ΛΑΤΤΑ ΖΕΤΑ                     
ΜΑΛΑΤΟΥ ΣΟΦΗ   
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ            
ΧΟΥΤΑ ΒΙΚΗ