ΔΑΚΕ Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας - Εκλογές Νοεμβρίου 2019

Μεσολόγγι 22/11/2019
Φίλες και φίλοι συνάδελφοι
δύο χρόνια πριν, αναδείξατε την παράταξή μας πρώτη δύναμη στις εκλογές της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Οι δύο κύριοι στόχοι που είχαμε θέσει αμέσως ήταν η συγκρότηση αναλογικού και αντιπροσωπευτικού Προεδρείου και στη συνέχεια η συναίνεση στη λήψη αποφάσεων.
Πετύχαμε και στα δύο.
Για πρώτη φορά, το Προεδρείο εκλέχτηκε με ομοφωνία από όλες τις παρατάξεις και η λειτουργία του σωματείου ήταν στη γραμμή της σύνθεσης και όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες.
Την περασμένη διετία συμβάλαμε με τις προτάσεις μας στην εύρυθμη λειτουργία του σωματείου.
Ήμαστε δυναμικά διεκδικητικοί στις περιπτώσεις που έπρεπε, προβάλαμε τις θέσεις μας αλλά και τις γενικές διεκδικήσεις του κλάδου, ενημερώσαμε τους συναδέλφους για όσα γίνονται κεντρικά, «ενοχλήσαμε» όποτε χρειάστηκε τη διοίκηση.
Όμως, ο κλάδος μας και την περασμένη διετία δέχτηκε πολλά πλήγματα. Οι άστοχες πολιτικές μάς φόρτωσαν με ακόμη περισσότερα προβλήματα. Εμείς δεν επιλέξαμε το δρόμο της απλής καταγραφής των προβλημάτων μόνο και μόνο για να γίνουμε αρεστοί, στη λογική του πρόσκαιρου παραταξιακού κέρδους. Όποτε μας δίνονταν η ευκαιρία επιλέξαμε να στηρίζουμε τις εισηγήσεις της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ, ιδιαίτερα όταν προέκυπταν από συνθέσεις στην προσπάθεια της ΟΛΜΕ να λειτουργήσει στοιχειωδώς.
Όμως, η αμετακίνητη στάση άλλων παρατάξεων και η σημασία που έδιναν σε μικροδιαφορές, προκαλούσε τη μη λήψη σοβαρών αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων της διετίας. Η απενεργοποίηση του δευτεροβάθμιου οργάνου ήταν φυσικό επακόλουθο που όμως εργαλειοποιήθηκε από όσους την προκάλεσαν… Και αυτοί οι τακτικισμοί πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις…

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,
και για τη νέα διετία 2019-2021 δεσμευόμαστε ότι όπως πάντα θα είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους και μόνο, με συνέπεια στις θέσεις μας, με ρεαλισμό και δυναμισμό.
Τόσο στο ΔΣ της ΕΛΜΕ όσο και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, θα τιμήσουμε την ψήφο κάθε συναδέλφου που θα μας εμπιστευτεί.

Αυτή τη φορά καμία ψήφος χαμένη!
Στηρίξτε τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ,
δώστε δύναμη στην ψήφο σας!