Απάντηση του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας

Κύριε Διευθυντά της εφημερίδας «Αιχμή»
Την Πέμπτη 31-05-2012 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας επιστολή «ομάδας γονέων» μαθητών σχολείων της πόλης μας.
Καταρχήν διαφωνούμε, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη δημόσια διαπόμπευση οποιουδήποτε μέσω μιας ανώνυμης επιστολής.
Φυσικά, δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη λογική της δημοσίευσης μιας ανώνυμης καταγγελίας, χωρίς προηγουμένως να ελεγχθεί η αλήθεια των αναφερόμενων στοιχείων, ακούγοντας και την άποψη της καταγγελλόμενης πλευράς όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.
Θεωρούμε τη συγκεκριμένη ανώνυμη επιστολή συκοφαντική και κακόβουλη.
Συκοφαντική γιατί καταγγέλλεται συλλήβδην το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία ή ακόμη και με ψευδή στοιχεία, όπως η ανάρτηση ύλης στα σχολεία που δήθεν δεν έγινε.
Κακόβουλη, γιατί ακόμη κι αν δεχτούμε ότι υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς στο χώρο, συγκαλύπτονται μέσω τέτοιων επιστολών.
Καλούμε όποιον διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις για οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά να τα θέσει υπόψη των αρμόδιων αρχών επώνυμα ώστε να μπορούν να απαντηθούν εν τη γενέσει τους. Δεν είναι δυνατόν να στοχοποιείται ένας ολόκληρος κλάδος εξαιτίας μιας απαράδεκτης επιστολής και της μεμονωμένης συμπεριφοράς κάποιων, αν όντως ευσταθούν οι καταγγελίες.
Σε κάθε περίπτωση, κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης μας βρίσκει σύμμαχους. Είμαστε όμως απέναντι και σε κάθε ενέργεια που απαξιώνει το λειτούργημά μας.

Ακολουθεί το δημοσίευμα.
(κλικ για να διαβάσετε το δημοσίευμα)