Ενημέρωση για τη ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ (Αθήνα 14-03-2015)

Γράφει ο Κώστας Κατσαρός
Πρόεδρος Α ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο η Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα, με θέμα την οργάνωση του προγράμματος δράσης του κλάδου για το προσεχές διάστημα.
Είναι γνωστό ότι δεν υπήρξε εισήγηση από την ΟΛΜΕ αλλά μόνο παραταξιακές εισηγήσεις, περίπου ίδιες με διαφορές στο πολιτικό σκεπτικό, όπως σας είχα ενημερώσει με προηγούμενο email μου.
Όσον αφορά στα της Γενικής Συνέλευσης, αν και ήταν σαφώς σε ηπιότερο κλίμα από άλλες φορές, δεν έλειψαν οι παραταξιακές αντιπαραθέσεις και τα βέλη εισέπραξαν οι συνδικαλιστές των ΣυνΕΚ.
Οι τελευταίοι θα πρέπει πλέον να αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν συμπορεύονται με τον πολιτικό τους φορέα και εδώ που τα λέμε είναι απόλυτα λογικό. Μετά δε και από τα γεγονότα που συνόδευσαν την συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την οριακή κατάθεση πρόταση μομφής κατά του Προέδρου Κοτσιφάκη από όλες τις παρατάξεις, η θέση όλων των παρατάξεων επικριτικά απέναντι στις ΣυνΕΚ ήταν δεδομένη και θα είναι από εδώ και πέρα…
Κατά τα άλλα, δεν πέρασε καμιά παραταξιακή εισήγηση. Όμως, επειδή το πλαίσιο αιτημάτων ήταν σε όλες δεδομένο, αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα να υπερψηφιστεί η εισήγηση της ΟΛΜΕ προς το Υπουργείο όσον αφορά στα αιτήματα του κλάδου και να συμπληρωθεί από αποφάσεις που είχαν ψηφιστεί παλαιότερα, θέση που υποστήριξα και εγώ στη συνέλευση, αφού είχα τη συγκεκριμένη αποδέσμευση από το ΔΣ.
Επίσης, με παρέμβαση αρκετών ΕΛΜΕ, μαζί και η δικιά μας, υπερψηφίστηκε πρόταση για κινητοποιήσεις στις 19 ή 20 Μαρτίου για τις διαθεσιμότητες και θα ανακοινωθεί εντός των ημερών μετά από συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις λεπτομέρειες, καθώς επίσης να γίνει και άλλη μια κινητοποίηση σε εύλογο χρονικό διάστημα για τα οικονομικά θέματα που μας απασχολούν (μισθολογικές ωριμάνσεις, 13-14ος μισθός) αλλά και την επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου.