ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Α.Σ.Κ)

  Η ΑΛΛΑΓΗ  ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ   ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ !!!

 Συναδέλφισσες/φοι 

 Εν όψει των εκλογών αντιπροσώπων για το  20ο συνέδριο της  ΟΛΜΕ  απευθύνουμε ένα ακόμα κάλεσμα συμπόρευσης με στόχο  την αλλαγή  της πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος της  ΟΛΜΕ, κι αυτό είναι στο χέρι σας, αφού εσείς  θα επιλέξετε  ανάμεσα σε  αντιπροσώπους που  θα στοιχηθούν με τα κομματικά τους  επιτελεία ή με  αντιπροσώπους συνδικαλιστές  ανεξάρτητους – ακηδεμόνευτους  ‘’που δεν χρωστάνε της Μιχαλούς ΄΄ ! Το κλειδί  για να  φυσήξει ούριος άνεμος  της ανατροπής των εκπαιδευτικών πολιτικών  είναι η  ανατροπή των συσχετισμών  στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και      η απόρριψη του φιλοκυβερνητικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού  που μας έχει οδηγήσει    σε αδιέξοδα  ενώ  τείνει να γίνει καθεστώς. Το ποιες/ους  συναδέλφους  θα επιλέξετε  έχει μεγάλη αξία, ώστε  να ανοίξει ένας  δρόμος διεκδίκησης ,αγώνων και νικών του κλάδου.  

Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για ΕΛΜΕ/ ΟΛΜΕ που ενώνουν, αγωνίζονται με δύναμη, συνέπεια  αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και φέρνουν ΝΙΚΕΣ, μακριά από τη συναίνεση και τα σφιχταγκαλιάσματα με κυβερνήσεις και κράτος . 

 Συναδέλφισσες/φοι   

Μόνιμοι  και αναπληρωτές  βράζουν στο ίδιο καζάνι της ανυποληψίας από το Υπουργείο παιδείας και την πολιτεία, εμπαίζονται και απαξιώνονται  μαζί με το δημόσιο σχολείο  που η Κυβέρνηση δια της Κεραμέως υποβαθμίζει συνεχώς!

 Όμως  οι αναπληρωτές   καθηγητές μεγάλο πλέον κομμάτι του εκπαιδευτικού δυναμικού που καλύπτει  πάγιες  οργανικές και λειτουργικές ανάγκες  αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο το άγχος  της χρόνιας αδιοριστίας, ενώ ταυτόχρονα εργάζονται με όρους ελαστικής εργασίας. Τρίμηνες συμβάσεις, εργασία σε δύο-τρία  τουλάχιστον σχολεία, αέναο κυνήγι «προσόντων» για το καλύτερο πλασάρισμα στους πίνακες κατάταξης είναι μερικές από τις αιτίες επιδείνωσης της εργασιακής τους κατάστασης. Επίσης, σε σχέση με τους μόνιμους συναδέλφους, δεν έχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Οι διορισμοί που ήδη έγιναν αλλά και αυτοί που πρόκειται να γίνουν (όπως διαρρέει το υπουργείο Παιδείας) είναι σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών κενών και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης. 

 Η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στην πολυδιάσπαση του εκπαιδευτικού κόσμου. Το γαϊτανάκι των διαχωρισμών και της διάσπασης του κλάδου θα λάβει τέλος μόνο με την μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτ(ρι)ών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το ΠΤΥΧΙΟ και ΟΛΗ την προϋπηρεσία.   

                                                                                          

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·           Μόνιμους μαζικούς διορισμούς , κατάργηση του  προσοντολόγιου.

·           Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο τους

·           Αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος του πληθωρισμού για την αναπλήρωση των απωλειών εξαιτίας της ακρίβειας και ιδιαίτερη ενίσχυση των νεοεισερχόμενων συναδέλφων και γενικότερα των χαμηλών Μ.Κ.- Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

·                     Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

·                     Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

·                     Ξεπάγωμα  της διετίας 2016 – 17

·                     Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

·           Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (20 ανά τμήμα γενικής παιδείας –    15 ανά τμήμα ομάδας προσανατολισμού – 10 ανά εργαστηριακό τμήμα στα ΕΠΑΛ)

·                     Κατάργηση των νόμων για την αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ και εξετάσεις PISA

·                     Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών – καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.