Επιστολές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αιτωλικού


Με δύο επιστολές προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αιτωλικού εκθέτει προβλήματα που υπάρχουν στα 2 σχολεία (Γυμνάσιο και Λύκειο) που συστεγάζονται και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης.
Η επιστολή προς το Δήμαρχο κ. Κατσούλη:
Αξιότιμε κ. δήμαρχε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια προβλήματα, που έχουν σχέση με το Γυμνάσιο Αιτωλικού και θέλουν άμεση αντιμετώπιση. Αυτά είναι:
 • Φύλαξη σχολείου. Λόγω συχνών κλοπών στο Γυμνάσιο, καθώς επίσης και σ΄ άλλα σχολεία του Αιτωλικού, πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα με φύλαξη και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες. Ίσως με ανάθεσή της, συνολικά για όλα τα σχολεία της πόλης μας, σε εταιρία security, αφού προηγηθούν βέβαια και άλλες βελτιώσεις, όπως ο πλήρης περιμετρικός φωτισμός που θα συνδεθεί με τον δημοτικό και τοποθέτηση συναγερμού όπου δεν υπάρχει. 
 • Πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α. Ως μέγιστη προτεραιότητα, επιβάλλεται η δημιουργία όλων των απαιτούμενων υποδομών δια την ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες (μαθητών και επισκεπτών) στους χώρους χρήσης του σχολικού συγκροτήματος.
 • Μεταφορά μαθητών. Θεωρούμε αναγκαίο να ορισθεί αποκλειστικό δρομολόγιο για τη μεταφορά των μαθητών που μετακινούνται από Χρυσοβέρι – Χαλίκι – Κεφαλόβρυσο και με το οποίο οι μαθητές θα αποβιβάζονται και επιβιβάζονται στο χώρο του σχολείου όπως γίνεται και με τα άλλα δρομολόγια. Με την υπάρχουσα κατάσταση, οι μαθητές, εξήντα (60) τον αριθμό, υποχρεώνονται να «στοιβάζονται» και να «παρενοχλούνται» από επιβάτες της γραμμής, με αποτέλεσμα να εγκυμονείτε κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών.
Παρακαλούμε, για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις, να μεριμνήσετε αρμοδίως για τον έλεγχο εάν έτσι ορίζει η σύμβαση και τη τροποποίηση της
 • Αύλειος χώρος. Αναμόρφωση του χώρου με δενδροφύτεψη, κατασκευή υπόστεγου, παγκάκια, επισκευή περίφραξης, τοποθέτηση ποδηλατοβάσεων, επισκευή και καθαρισμός φρεατίων όμβριων, βελτίωση φωτισμού και σύνδεση αυτού με το δημοτικό φωτισμό.
 • Γυμναστήριο. Να γίνει ο έλεγχος και όποια επισκευή χρειάζεται, από τους αρμοδίους, για να σταματήσουν να εισέρχονται τα νερά της βροχής και στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα αποκατάστασης φθορών του.
 • Πυρασφάλεια. Έλεγχος και βελτίωση πυρασφάλειας, καθώς και επιμόρφωση χρήσης των μέσων της.
 • Αίθουσα συνεδριάσεων – εκδηλώσεων. Δημιουργία υποδομής ώστε η αίθουσα «πολλαπλών» με τη διπλανή της να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και γι αυτό το σκοπό.
 • Ανακύκλωση. Επικοινωνία με την εταιρία ανακύκλωσης, για έντυπο ενημερωτικό υλικό, σακούλες και τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης.
 • Κατασκευή εργαστηρίου φυσικών επιστημών. Όπως αναφέρεται σ το έγγραφο του κ. γυμνασιάρχη προς το πρόεδρο σχολικής επιτροπής.
 • Φωτοβολταϊκά στέγης. Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στέγης, που θα έχει αποτέλεσμα την εξασφάλιση των λειτουργικών αναγκών του σχολείου.
 • Εξωτερικός χώρος του σχολείου. Καθαρισμός φρεατίων όμβριων υδάτων στην είσοδο του σχολείου, εξωραϊσμός του χώρου που βρίσκεται το άγαλμα του φιλέλληνα Άστιγγς, επισκευή του διπλανού υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ, απομάκρυνση των χωματερών εκατέρωθεν αυτού, κατασκευή ξανά των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπήρχαν στο χώρο της πρώην παιδικής χαράς, κατασκευή υπόστεγου για την προστασία των μαθητών κατά την μεσημεριανή τους αναμονή των λεωφορείων, ασφαλτόστρωση των δρόμων μεταξύ των σχολικών συγκροτημάτων Γυμνασίου - Δημοτικού.
 • Ασφαλής διάβασης γεφυριών. Οι μετακινήσεις των παιδιών μας, επί των γεφυριών, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προς και από το σχολείο, για φροντιστήρια, αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες είναι επισφαλείς, διότι τα υπάρχοντα πεζοδρόμια, που είναι στενά, σε πολλά σημεία είναι κατεστραμμένα και ανύπαρκτα, καθώς επίσης υπάρχει ελλιπής φωτισμός στα δυτικά ενώ στ ανατολικά δεν υπάρχει καθόλου. Είναι απαραίτητο, επί των γεφυριών, να γίνει αποκατάσταση του ελλιπούς έως ανύπαρκτου φωτισμού, η επισκευή και κατασκευή πεζοδρομίων, όπου δεν υπάρχουν, με τις απαραίτητες σημάνσεις διάβασης πεζών και γενικότερα σημάνσεων βάσει του κ.ο.κ.
 • Μαθητές Β΄θμιας εκπαίδευσης από Φραγκουλέικα. Κανείς μαθητής από τα φραγκουλέικα δεν έρχεται στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αιτωλικού. Κυρίως πηγαίνουν στο Αγρίνιο, αν και η κοντινότερη πόλη είναι το Αιτωλικό και επειδή είναι και δημοτικό διαμέρισμα του δήμου μας, παρακαλούμε να υπάρξει ενδιαφέρον εκ μέρους σας ώστε οι πιο πάνω αναφερόμενοι μαθητές να έρθουν στα σχολεία μας. Οι απομάκρυνση απ αυτά, εκτός των άλλων, κόβει και τους μεταξύ μας δεσμούς .
Ευχαριστούμε και είμαστε στη διάθεση σας για ότι αφορά το σχολείο, την ασφάλεια, την μόρφωση και την ψυχαγωγία των μαθητών.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Σφυρής                                     Αλέκος Ζωγράφος


Η επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μεσολογγίου κ. Κασσαβέτη:

Αξιότιμε κ. πρόεδρε
Θέλουμε, μ 'αυτή μας την επιστολή, να ενημερώσουμε εσάς και τους κ. κ. δημοτικούς συμβούλους του δήμου μας τα πιο κάτω:
Πριν το καλοκαίρι του 2012, εκλάπησαν από το Γυμνάσιο Αιτωλικού, τα καλώδια των αλεξικέραυνων και οι σωληνώσεις του καλοριφέρ.
Ο κ. Γυμνασιάρχης ενημέρωσε, άμεσα προφορικά και γραπτά το πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Καβάγια Αριστείδη και τα μεν κλαπέντα των αλεξικέραυνων αντικαταστάθηκαν, τα δε του καλοριφέρ πήρε προφορική απάντηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Τότε έστειλε επιστολή στη ΔΕΥΑΜ, ζητώντας τη βοήθειά της για αποκατάσταση του προβλήματος. Μετά από ένα μήνα έλαβε απάντηση της (συνημμένο 3), όπου αναφέρεται ότι υπεύθυνος για την αποκατάσταση του προβλήματος είναι ο ιδιοκτήτης. Εδώ να επισημάνουμε ότι ιδιοκτήτης του Γυμνασίου είναι ο δήμος μας, του οποίου επιχείρηση είναι και η ΔΕΥΑΜ. Συνεχίζοντας οι υπεύθυνοι της δημοτικής επιχείρησης λένε ότι «οι οικονομική μας κατάσταση δε μας επιτρέπει να συνδράμουμε στο πρόβλημα σας και ιδιαίτερα για την περιοχή του Αιτωλικού, όπου οι εισπράξεις είναι πολύ μικρές, δεδομένης της άρνησης των κατοίκων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς την ΔΕΥΑΜ».
Μ΄ αυτή τους την απροθυμία να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος , οι διοικούντες την δημοτική επιχείρηση θέλησαν να τιμωρήσουν τα παιδιά μας που δεν φταίνε σε τίποτα, επειδή κάποιοι από εμάς τους γονείς είναι σε αντιπαράθεση μαζί τους, αναφορικά με την πληρωμή των λογαριασμών της, με ακριβότερο τίμημα, επί διετία, απ ότι οι πολίτες του Μεσολογγίου, (συνημμένα 3-4), για ένα νερό που η ίδια, ένα χρόνο πριν, έχει ανακοινώσει ότι είναι ακατάλληλο για κάθε χρήση και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα γι αποκατάσταση.
Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και επικίνδυνη, για την υγεία των παιδιών μας και τα συμφέροντα του δήμου μας , την συμπεριφορά των διοικούντων την δημοτική επιχείρηση , υπενθυμίζοντας τους ότι μαθητές του Γυμνασίου Αιτωλικού δεν είναι μόνο από το «νησί», αλλά και από τις γύρω πόλεις και χωριά και ακόμη ότι σίγουρα η επισκευή του καλοριφέρ θα στοίχιζε πολύ λιγότερα στο Δήμο μας, αν γινόταν από τους τεχνικούς της. Όταν κάποιος, ή κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, δεν τα βάζουν με τους ανήμπορους και πολύ περισσότερο μ αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα και στη συγκεκριμένη περίπτωση τους μαθητές.
Παραμονές Χριστουγέννων ο κ. γυμνασιάρχης μας ενημέρωσε για τις ενέργειές του και ότι το πρόβλημα δεν βλέπει να λύνεται . Στη συνέχεια με συντονισμένες παρεμβάσεις, εκ μέρους του συλλόγου μας και του κ. Γυμνασιάρχη , αφ ενός η θέρμανση αποκαταστάθηκε το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και αφ ετέρου καταφέραμε να αποτρέψουμε το κλείσιμο του σχολείου από γονείς και μαθητές που είχαν αυτή τη πρόθεση.
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (-ΩΝ) που θεωρούμε πρωτίστη προτεραιότητα. Λόγω συχνών κλοπών στο Γυμνάσιο, καθώς και σ άλλα σχολεία της πόλης μας, πρέπει ν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τη φύλαξή τους και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες και ημέρες που δεν λειτουργεί το σχολείο. Ίσως με ανάθεσή της σε εταιρία security, αφού προηγηθούν βέβαια και άλλες βελτιώσεις, όπως επισκευή περίφραξης, πλήρης περιμετρικός φωτισμός που θα συνδεθεί με τον δημοτικό και τοποθέτηση συναγερμού όπου δεν υπάρχει.
Αυτή η επιστολή – αίτημα , παρακαλούμε να διαβαστεί στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, έτσι ώστε να την λάβουν γνώση όλοι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι και να επιλυθεί το πρόβλημα, προς όφελος του Δήμου μας και την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου (-ων). Ακόμη να ενημερωθούμε την ημερομηνία για να παρευρεθούμε.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΦΥΡΗΣ                              ΑΛΕΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ