Κήρυξη στάσης εργασίας


Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στη σημερινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε με το θέμα της αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων που το Υπουργείο επιβάλλει να πραγματοποιηθούν σε θεσμοθετημένες αργίες και συγκεκριμένα το διάστημα 23-25/04/2014.
Θεωρούμε ότι το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν χαμένες ώρες είναι τουλάχιστον υποκριτικό αφού με δική του απόφαση απομακρύνθηκαν από την εκπαίδευση χιλιάδες εκπαιδευτικοί και δεν πραγματοποιήθηκαν ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα χιλιάδες ώρες λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ανεφάρμοστη στο σκέλος που προβλέπει παράταση διδακτικού έτους αφού σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα λήγουν με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και δεν είναι δυνατή η προτεινόμενη ρύθμιση.
Επισημαίνουμε επίσης ότι ένα μέρος μαθητικών καταλήψεων συνέπεσε χρονικά με την 8ήμερη απεργία της ΟΛΜΕ το Σεπτέμβρη του 2013 και τώρα οι εκπαιδευτικοί που είχαν δηλωθεί απεργοί καλούνται να αναπληρώσουν τις ώρες για τις οποίες έγινε περικοπή μισθού!
Είναι σαφές επίσης πως εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση.
Τέλος, θέματα όπως αυτό της αναπλήρωσης χαμένων διδακτικών ωρών, πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, αποφάσισε ομόφωνα:
κηρύσσει στάση εργασίας για τις 23, 24 και 25/04/2014, ώρες 11:00 – 14:00.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των εμπλεκόμενων σχολείων της περιοχής μας να συμμετέχουν.