ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΔΕ

                                 
          Νεκτάριου Κορδή & Βίκυς Αναγνώστη
εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
 
Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 11/4/2014 
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Παρασκευή 11-4-2014 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
  1. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
  2. Έγινε δεκτό αίτημα εκπαιδευτικού σχετικά με το συνολικό αριθμό των μορίων μετάθεσής της.
  3. Απορρίφθηκε η ένσταση ομάδας εκπαιδευτικών επί των μεταθέσεων του 2013. Μειοψηφήσαμε ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα.
  4. Απορρίφθηκε αίτηση εκπαιδευτικού για κατάταξη σε ανώτερο κλάδο με βεβαίωση ΤΕΙ.
  5. Το Συμβούλιο έκανε δεκτή 1 αίτηση ανάκλησης παραίτησης εκπαιδευτικού.
  6. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν 3 αιτήσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. για παραίτηση από την υπηρεσία.
  7. Το συμβούλιο έκανε δεκτές 20 αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη σε διοικητικές θέσεις άλλων Υπουργείων. Σε επόμενες συνεδριάσεις θα συζητηθούν και οι αιτήσεις για μετάταξη στην Κ.Υ. του Υπουργείου ή σε περιφερειακές Υπηρεσίες. Η αποδέσμευση των εκπαιδευτικών αποτελεί το πρώτο βήμα της διαδικασίας για τη μετάταξη. Στη συνέχεια όλες οι αιτήσεις  θα εξεταστούν συνολικά από το ΚΥΣΔΙΠ.
  8. Παράλληλα απορρίφθηκαν 11 αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη σε διοικητικές θέσεις δήμων κάτι που δεν προβλέπεται από το Ν. 1824/88.
  9. Τέλος μετά από παρέμβαση μας ελήφθη απόφαση για να ζητηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σχετικά με την εγκύκλιο των μεταθέσεων αλλά και για όλο το καθεστώς των υπηρεσιακών μας μεταβολών  ( αποσπάσεις, οργανικότητα, μετατάξεις).
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Σχετικά με τις μεταθέσεις, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Ωστόσο για άλλη μια φορά το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική του, να δημιουργεί τετελεσμένα μέσω διαρροών και πληροφοριών προς τα ΜΜΕ για αποφάσεις που θα έχουν πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες για το εργασιακό περιβάλλον, το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία.
Ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας ( ΤΑ ΝΕΑ/7-4-14) «σκέψεις» για επιμήκυνση του διδακτικού έτους, για αλλαγή του καθεστώτος των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, οργανικότητα κ.λπ.). Την ίδια στιγμή «τρέχουν» οι διαδικασίες συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων σε όλη την εκπαίδευση.
    
 Είναι προφανές ότι οι σκέψεις και οι διαρροές αυτές μόνο τυχαίες δεν είναι! Εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο συνολικής ανατροπής του πλαισίου των υπηρεσιακών μας μεταβολών, προετοιμάζοντας τις νέες «δεξαμενές» διαθεσιμότητας. Εξάλλου σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ανοίγει πλέον το ζήτημα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο και τα καλύτερα… έρχονται! Για το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα επομένως,  ένας δρόμος υπάρχει: του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα – με ενότητα και αλληλεγγύη -  για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Στον αγώνα αυτό επιβάλλεται να νικήσουμε ανατρέποντας τις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
 
   Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες Καλή Ανάσταση! Και μην ξεχνάμε: Κάθε τέλος είναι και μια αρχή! Κάθε σταύρωση και μια Ανάσταση! 
 
Αθήνα 11/4/2014


 
Νεκτάριος Κορδής                                                  Βίκυ  Αναγνώστη
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ                   αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534                                          τηλ   6979778287,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)                    ηλ  δ/νση:vanagnosti@gmail.com)


αιρ
ηλ.δ/
 


                     εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων