ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ Α.Σ.Κ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ   (Α.Σ.Κ)
Ανακοίνωση
Στις εκλογές της 2ας Δεκεμβρίου 2015 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και την εκλογή αντιπροσώπων στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ανεξάρτητη Συνεργασία Καθηγητών (Α.Σ.Κ) αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, με ποσοστό 41,83%, και εξέλεξε 3 μέλη στο νέο Δ.Σ και 9 αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ.
Εκλογές
στην Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας
Για το
Διοικητικό Συμβούλιο
της Α’ ΕΛΜΕ
Για το
Νομαρχιακό Τμήμα
της ΑΔΕΔΥ
Ψήφισαν
445
445
Έγκυρα
416
408
Άκυρα -Λευκά
  28
  37
Ανεξάρτητη Συνεργασία Καθηγητών (ΑΣΚ)
174 (41,83%)(3 έδρες)
164 (40,20%)(9 αντιπρόσωποι)
ΔΑΚΕ
Καθηγητών Δ.Ε.
152 (36,54%)(3 έδρες)
151 (37,01%)(9 αντιπρόσωποι)
Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών (ΑΣΕ)
  90 (21,63%)(1 έδρα )
  93 (22,79%)(5 αντιπρόσωποι)
Θα θέλαμε να χαιρετίσουμε θερμά όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για τη μαζική τους συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Σε καιρούς δύσκολους, εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που προκαλούν οι συνεχιζόμενες μνημονιακές πολιτικές
άγριας λιτότητας και περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων, που οδηγούν ανθρώπους σε μοναχικές πορείες και στην αναζήτηση ατομικών λύσεων για τα προβλήματά τους, οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή μας εμπιστεύονται τις συλλογικές διαδικασίες του κλάδου μας και συμμετέχουν μαζικά σ΄ αυτές. Στην πλειοψηφία τους, τίμησαν με την ψήφο τους την παράταξή μας και την ανέδειξαν στην πρώτη θέση.

Όλοι εμείς, που συμμετείχαμε στα ψηφοδέλτιά της, μία μόνο υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε: Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με αξιοπρέπεια, θάρρος και ανιδιοτέλεια, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, με βασικές μας αρχές τη συλλογική δράση, τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση. Για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και στο χώρο της εκπαίδευσης.