Για την απεργία του Γενάρη / ασφαλιστικό





 
ΠAME
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ

 


                                  Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864
E-mail : pame@pamehellas.gr    http://www.pamehellas.gr

Προς τα Εργατικά Κέντρα. Ομοσπονδίες, Σωματεία, Τοπικές Γραμματείες
Για την απεργία του Γενάρη / ασφαλιστικό
            Συνάδελφοι,
            Η ανακοίνωση των μέτρων όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να μας βρει σε ετοιμότητα, τα σωματεία να έχουν σχεδιασμό και πλήρη δράση στους  χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές, στις σχολές, τους χώρους κατάρτισης.

            Η απεργία για το ασφαλιστικό να είναι βήμα στην κλιμάκωση, δεν πρέπει να περάσει ως μια ακόμα συνηθισμένη απεργία. Να κατανοηθεί ως μια σκληρή αναμέτρηση με το κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τους μηχανισμούς τους. Έχουμε χαρακτηρίσει αυτήν την επίθεση στο ασφαλιστικό ως “αιτία πολέμου”. Με αυτό το πνεύμα να προετοιμαζόμαστε και να καλούμε σε αγώνα. Το “αιτία πολέμου” δεν είναι αγώνας ενάντια σε ένα νομοσχέδιο αλλά αγώνας για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων που δεν πρέπει να παραιτηθούμε από αυτά.
            Καταρχήν πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις για το ασφαλιστικό σε κλάδους και περιοχές. Η εικόνα που έρχεται ως σήμερα είναι πως αυτές οι πρωτοβουλίες βοηθούν, εξοπλίζουν, μαχητικοποιούν, προσανατολίζουν, συμβάλουν στην ενημέρωση για το γενικότερο στίγμα που επιχειρούν να φέρουν οι νέες αντιασφαλιστικές αλλαγές.
            Παράλληλα σε συνεδριάσεις ΔΣ σωματείων ή σε οποιεσδήποτε άλλες μορφές συλλογικής δράσης (γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις επιτροπών αγώνα, συσκέψεις) πρέπει να μπαίνει το στοιχείο της κλιμάκωσης, της ετοιμότητας με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το νομοσχέδιο που θα φέρει. Να ενοποιεί την ως τώρα σημαντική δραστηριότητα που έχει υπάρξει με τις δυο απεργιακές μάχες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη, τα συλλαλητήρια, τους αγώνες που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο σε αρκετούς κλάδους και χώρους δουλειάς.
            Η δουλειά μας θα κριθεί στην οργάνωση στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, στην κινητοποίηση και στην μαχητικοποίηση δυνάμεων στα σωματεία, στους συλλόγους, στο συντονισμό της δράσης με τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, των φτωχών αγροτών , των αυτοαπασχολουμένων, των συνταξιούχων.
            1. Να κυριαρχήσει ως σύνθημα το κάλεσμα που έχουμε από πέρσι και συμπυκνώσει στη θέση “το ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου”. Με αυτό ως βασικό σύνθημα σε συνδυασμό με τα παρακάτω συνθήματα – υπότιτλους (με παραλλαγές) να δώσουμε τη μάχη της προπαγάνδας.
1.      Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
2.      Το αποτέλεσμα θα κριθεί από  τη δική σου στάση, τον αγώνα
3.      Να μην παραδώσουμε την ασφάλιση στα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών και εμπόρων της υγείας
4.      Άμεση αποκατάσταση των απωλειών
            Επίσης θέλει προσοχή να μη συνδέουμε το ασφαλιστικό μόνο με τις συντάξεις αλλά να βάζουμε όλες τις πλευρές που εμπεριέχει δηλαδή τις παροχές υγείας και πρόνοιας, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες, την προστασία της μητρότητας, της ασθένειας κοκ
2. Στις μέρες των γιορτών να μην υπάρχει καθίζηση στη δράση. Να πάρουμε μέρα που θα βοηθήσουν τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές να έχουν παρέμβαση. Σε αυτήν την κατεύθυνση να αξιοποιηθεί η ανακοίνωση που έχει βγει και έχετε πάρει. Να προγραμματιστούν εξορμήσεις τις μέρες των γιορτών, σε χώρους δουλειάς, κεντρικούς δρόμους, αγορές, στις γειτονιές. Να αξιοποιηθούν εκδηλώσεις αλληλεγγύης των σωματείων, γιορτές για παιδιά, για τους ανέργους.
3. Θα βγουν σε πρώτη φάση ηλεκτρονικές θεματικές αφίσες για το ασφαλιστικό (νεολαία, γυναίκες, ιδιωτική ασφάλιση) που να προετοιμάζουν τον απεργιακό αγώνα και την κλιμάκωση.
4. Θα ετοιμαστούν ραδιοφωνικά σποτ. Θα μπουν στο web radio του ΠΑΜΕ.
5. Αντίστοιχα θα ετοιμαστούν τηλεοπτικά σποτ που θα προετοιμάζουν, θα ενημερώνουν, θα κεντράρουν στα βασικά μας συνθήματα.
6. Τις μέρες των γιορτών να σκεφτούμε πρωτοβουλίες, δρώμενα με σχετικούς φορείς σε όλες τις πόλεις, να δούμε σε κεντρικούς δρόμους και αγορές αγωνιστικά εμβατήρια που θα δημιουργούν κλίμα και παράλληλα να μοιράζεται η ανακοίνωση για το ασφαλιστικό.
7. Να κολλήσουμε εφημερίδες τοίχου έξω από μεγάλους εργασιακούς χώρους, εργοστάσια, βιομηχανικές ζώνες. Να μην αφεθεί μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρχει οπτική προπαγάνδα έξω από τους εργασιακούς χώρους. (Ήδη σας έχει σταλεί το εφημεριδάκι τοίχου)
8.  Να επανέλθουμε σε μορφές που έχουν ατονήσει. Να προχωρήσουμε σε συνθήματα σε γειτονιές, μεγάλους δρόμους και γέφυρες, με σπρέι. Να δημιουργηθούν μήτρες, για τοίχους που να καλούν σε αγώνα, κινητοποίηση, κλιμάκωση, απεργία. Να βγάλουμε τρικάκι.
9. Να δούμε οργανωμένη παρέμβαση αμέσως μετά τις γιορτές σε κεντρικές πλατείες, με περίπτερα / τραπεζάκια, για μοίρασμα υλικού.
            Συνάδελφοι,
Πρέπει  άμεσα από τώρα σε συνεδριάσεις των ΔΣ να παίρνονται αποφάσεις για απεργία το Γενάρη. (κλαδικά σωματεία, επιχειρησιακά κλπ).
Οι αποφάσεις παρακαλούμε να στέλνονται στο ΠΑΜΕ