Ανακοίνωση



Μεσολόγγι, 26/09/2016
Συνάδελφοι,
Σε προηγούμενο ενημερωτικό σημείωμα, αναφερόμενος στην καλύτερη εκπροσώπηση της περιοχής μας στο ΠΥΣΔΕ, είχα γράψει ότι «στο υπάρχον σκηνικό η μόνη διαφαινόμενη λύση είναι η δημιουργία ενός ενιαίου και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου». Είχα μάλιστα συζητήσει αυτή την άποψη με συναδέλφους κινούμενους σε άλλους παραταξιακούς και ιδεολογικούς χώρους, και είδα ότι υπήρχε σύμπνοια.
Μετά το πρώτο «σοκ» της ανακοίνωσης, ήμαστε αντιμέτωποι με αντιδράσεις. Μάλιστα οι μεγαλύτερες (και γραπτώς…) ήρθαν από μη αναμενόμενο χώρο…
Δεν πίστευα ποτέ ότι η δημοσιοποίηση αυτών των σκέψεων θα μπορούσε να επιφέρει από μόνη της το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθιστώντας περιττή τη δημιουργία του ψηφοδελτίου αυτού.
Προφανώς στο συνδικαλισμό όλες οι ενέργειες πρέπει τελικά να κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ευρεία συζήτηση έκανε καλό αφού εξαιτίας της κερδίσαμε για πρώτη φορά δημόσιες αλλά και γραπτές δεσμεύσεις ευρύτερης εκπροσώπησης της Α’ ΕΛΜΕ στο ΠΥΣΔΕ.
Κλείνοντας, θα ήθελα ως ο «άτυπος» συντονιστής της συζήτησης να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην πιο εποικοδομητική συζήτηση που έχω συμμετάσχει ως συνδικαλιστής.
Μιας συζήτησης που σίγουρα μας έκανε όλους (συνδικαλιστικά) σοφότερους…

Κατσαρός Κωνσταντίνος
Εκπαιδευτικός