ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
Νέα κόλπα!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Πριν μερικές μέρες το ΥΠΠΕθ με του ανακοίνωση  γνωστοποίησε ότι

 ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσπασης 785 εκπαιδευτικών στις  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στις13 Περιφερειακές Διευθύνσεις όλης της χώρας. Σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε από τα ΜΜΕ, ότι το Υπουργείο δεν ανάρτησε, ως όφειλε, τα ονόματα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, λόγω του GDPR και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων(!). Αλλά όμως οι πίνακες με όλα τα ονόματα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Θεωρούμε απολύτως αρνητική την εξέλιξη αυτή. Εκτιμούμε ως εντελώς άστοχη και επικίνδυνη πρακτική την επίκληση των «προσωπικών δεδομένων» για τη μη δημοσιοποίηση των πινάκων υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών. Είναι ένα πολύ κακό διοικητικό προηγούμενο που μας προετοιμάζει πιθανότατα και για άλλες διοικητικές «ακροβασίες» με στόχο τον περιορισμό ή και την εξάλειψη κάθε έννοιας ελέγχου των μηχανισμών εξουσίας.

 Αν η πρακτική αυτή εφαρμοστεί και στις άλλες υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις από νομό σε νομό, αποσπάσεις από νομό σε νομό, αποσπάσεις εντός του νομού, αποσπάσεις σε φορείς, αποσπάσεις σε Πανεπιστήμια, προσλήψεις αναπληρωτών ,προσλήψεις στην ειδική αγωγή, πίνακες υποψηφίων Διευθυντών σχολείων κλπ) καταλαβαίνουμε ότι κανείς συνάδελφος, ούτε η ΕΛΜΕ,  θα μπορεί να ελέγξει αν έγιναν  αδικίες, ούτε θα έχει διαθέσιμα στοιχεία για ένσταση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συμμετέχοντας ως αιρετοί στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας καταψηφίσαμε της πρόταση της διοίκησης για τις αποσπάσεις γιατί:

1. Δεν υπάρχει μοριοδότηση για τις αποσπάσεις αυτές, όπως για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, απλά υπάρχει απόφαση του Υπουργού, κατόπιν εισήγησης των ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ (μετά τις αρχικές αιτήσεις των συναδέλφων και την εισήγηση κάθε ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ).

2. Υπάρχουν συνάδελφοι που είναι για δεκαετίες αποσπασμένοι ως διοικητικοί, κρατώντας ταυτόχρονα οργανική, κάτι που δημιουργεί πολλαπλές στρεβλώσεις.

 Διεκδικούμε σταθερά, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

·        Οι διευθύνσεις Εκπαίδευσης να στελεχωθούν σταδιακά από μόνιμους διορισμούς διοικητικών ή μόνιμες μετατάξεις εκπαιδευτικών

·        Το συνολικό πλαίσιο των υπηρεσιακών μεταβολών σε ΟΛΑ τα Σχολεία και σε ΟΛΟΥΣ τους φορείς ( μεταθέσεις, αποσπάσεις, κενά εκπ/κών, προσλήψεις αναπληρωτών κλπ. ) να ελέγχεται από τα αντίστοιχα Υπηρεσιακά Συμβούλια με μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ντάφλος Γιώργος, Αιρετό τακτικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας,

Τηλ: 6932411300 Ηλ. Ταχυδρομείο: gntaflos0@gmail.com

 Δημόπουλος Βασίλης, Αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας,

Τηλ: 6974813287 Ηλ. Ταχυδρομείο: bdhmop@yahoo.gr