Α.Ρ.ΕΝ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ)

 Ν)τροπολογία για αποσπάσεις συζύγων στρατιωτικών
Θα περίμενε κανείς πως αξίες όπως η ισότητα, η δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια θα ήταν κορυφαίες στον αξιακό κώδικα μιας κυβέρνησης που θέλει να (αυτο)προσδιορίζεται ως αριστερή. Ωστόσο, αυτή η κυβέρνηση δε χάνει ευκαιρία να (αυτο)διαψεύδεται.
Έτσι, αντί να φροντίσει να άρει σε νομοθετικό επίπεδο την αδικία που χρόνια υφίστανται όσοι/ες εκπαιδευτικοί δεν τυχαίνει να είναι σύζυγοι στρατιωτικών, δικαστικών, αστυνομικών, λιμενικών και Πανεπιστημιακών, την επεκτείνει. Πιο συγκεκριμένα , οι εκπαιδευτικοί που οι σύζυγοι τους ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες , δικαιούνται απόσπαση κατά προτεραιότητα  στον νομό που υπηρετεί ο/η σύζυγος, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας και ανεξαρτήτως μορίων.
Έτσι, ενώ οι «κοινοί θνητοί» μένουν επί χρόνια εγκλωβισμένοι σε νησιά, ακριτικές περιοχές και γενικώς σε περιοχές μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, συγκεντρώνοντας με αιματηρές οικονομικές θυσίες μόριο το μόριο για την πολυπόθητη απόσπαση, κάποιοι/ες  άλλοι/ες με το προνόμιο του/της συζύγου στρατιωτικού, δικαστικού κ.λπ. έχουν κάθε χρόνο δεδομένη την απόσπαση χωρίς οικονομικά, προσωπικά, οικογενειακά προβλήματα και χωρίς να συντηρούν δύο σπίτια, με παραβίαση και καταστρατήγηση κάθε έννοιας συνταγματικής ισότητας. Εκπαιδευτικοί που έχουν μονογονεϊκές οικογένειες ή είναι γονείς παιδιών που δίνουν Πανελλήνιες ή ακόμη έχουν παιδιά με σοβαρές ασθένειες, είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώνουν μόρια για να πάρουν απόσπαση, όταν κάποιοι άλλοι θεωρούν δεδομένο το σχετικό προνόμιο. Σε ό,τι αφορά μάλιστα τους/τις συζύγους των δικαστικών και των Πανεπιστημιακών το προνόμιο αφορά εκτός από την απόσπαση στον ίδιο νομό, και την τοποθέτηση σε σχολική μονάδα της πόλης που υπηρετεί ο/η σύζυγος.
Με προτεινόμενη (ν)τροπολογια- προσθήκη που υπογράφουν οι δυο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Γαβρόγλου και Καμμένος και η οποία κατατέθηκε εσπευσμένα στη βουλή χθες 3/7/18 σε άσχετο νομοσχέδιο,η ευνοϊκή τοποθέτηση επεκτείνεται και στους/στις συζύγους των στρατιωτικών, καθώς τοποθετούνται «σε σχολική μονάδα που απέχει ως 20 χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μονάδα του συζύγου».
Πρόκειται για προκλητικά σκανδαλώδη ρύθμιση, που καταστρατηγεί κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας και επιβάλλεται ν’ αποσυρθεί τάχιστα.
Αν ο υπουργός θέλει να κάνει χατίρια στον Πάνο Καμμένο είναι δικαίωμά του και πολιτική επιλογή για την οποία θα κριθεί κι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός. Παιχνίδια, όμως, στις πλάτες εργαζόμενων που πληρώνουν οκτώ χρόνια τώρα με τον χειρότερο τρόπο τις μνημονιακές επιλογές και των προηγούμενων και αυτής της κυβέρνησης, εγκλωβισμένοι στις εσχατιές της χώρας λόγω της αδιοριστίας και του δραστικού περιορισμού των μεταθέσεων και αποσπάσεων, δεν έχει κανένας δικαίωμα να κάνει.