ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργειου παιδείας αντιμετώπισε με απαράδεκτο και απαξιωτικό τρόπο τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, για σήμερα στις 2:00 είχε προγραμματιστεί συνάντηση του υφυπουργού Μπαξεβανακη με το ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπροσώπους ΔΣ ΕΛΜΕ. Η ηγεσία του υπουργείου, αφού άφησε μια ώρα έξω από το υπουργείο τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, με την αστυνομία να τους απαγορεύει να περάσουν τη σιδερόφρακτη πύλη , ανακοίνωσε οτι ο υφυπουργός θα δεχτεί μόνο το ΔΣ της ΟΛΜΕ , ενώ οι «πληβείοι» των ΕΛΜΕ – και μάλιστα μόνο τρεις από αυτους- θα γίνουν δεκτοί από υπηρεσιακούς παράγοντες.
Nα σημειώσω ότι τα θέματα της συνάντησης ήταν τα ολιγομελή τμήματα (θέμα που αφορά εκατοντάδες συναδέλφους και χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες) και οι υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων που με βάση τη γνωστή εγκύκλιο το υπουργείο καλεί να γίνουν με κλειστά σχολεία παραβιάζοντας κάθε έννοια έννοια νομιμότητας, λογικής αλλά και τα δικαιώματα των συναδελφων.
Απαιτούμε:
  • Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. 20 μαθητές στο τμήμα – 15 στις κατευθύνσεις – 10 στα εργαστήρια.
  • Να γίνουν κανονικά όλες οι εγγραφές και μετεγγραφές το Σεπτέμβριο στα σχολεία και να αναπτυχθούν όλα τα τμήματα χωρίς καμιά περικοπή.
  • Καμιά υπηρεσιακή μεταβολή μέσα στο καλοκαίρι με κλειστά τα σχολεία.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών.
Τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας , ενώ αποχώρησαν και οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩN και του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Δια της ατοπου μπορείτε να καταλάβετε ποιοι έμειναν. .. Η συμπεριφορά αυτή από πλευράς υπουργείου είναι απολύτως ενδεικτική των προθέσεων του για ο,τι πρόκειται να ακολουθήσει τον Σεπτεμβριο. Από το υπουργείο όμως δεν περιμεναμε κάτι αλλο από τη στιγμή που έχει κάνει σαφείς τις αποφάσεις να συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βασικά και θεμελιωδη ζητήματα της εκπαιδευτικής πολιτικής.
Οι συνάδελφοι ωστόσο πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική , μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα και να την ανατρέψει. Αν σήμερα ήμαστε εκατοντάδες έξω από την πύλη, θα είχαμε άραγε την ίδια αντιμετώπιση;