ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1/2020 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαμαρτυρία στην περιφερειακή διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πάτρα Χθες το Παρασκευή μεσημέρι  .Όταν οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως delivery της γνώσης μετακινούμενοι σε 4-5 σχολεία στα όρια των Περιφερειακών ενοτήτων.!
Με κεντρικό σύνθημα στο πανό των εκπαιδευτικών σωματείων «ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ», διαδήλωσαν καθηγητές και δάσκαλοι μπροστά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, στις 17.01.2020. στις 12.30μμ
Προχωρήσαμε μάλιστα σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού και ενός λεπτού σιγή
στη μνήμη των εκλιπόντων αδικοχαμένων συναδέλφων.
Εν συνεχεία στην συνάντηση των σωματείων με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Γιαννόπουλο τέθηκαν τα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με κορυφαίο το επίδικο θέμα της ασφάλειας των εκατοντάδων συναδέλφων που μετακινούνται σε πολλά σχολεία και σε μεγάλες αποστάσεις.
Δυστυχώς αναγκάζονται, λόγω έλλειψης μέριμνας για την μετακίνησή μας να χρησιμοποιούν ίδια μεταφορικά μέσα, να μετακινούνται με δικό τους κόστος και να ξοδεύουν πολλές ώρες στο τιμόνι καθημερινά. Το καθεστώς ακριβώς που προκάλεσε τον άδικο χαμό των συναδέλφων.

Επισημάνθηκε ότι αυτό το πρόβλημα καθώς και όλα τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου, όπως τα κενά στα σχολεία λόγω των μη διορισμών επί μια δεκαετία με συνέπεια την μη πραγματοποίηση μεταθέσεων , η λειτουργία των σχολείων με χιλιάδες αναπληρωτές που αντικαθιστούν τον εαυτό τους , η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, αλλά και οι δρόμοι «καρμανιόλες», έχουν κοινή ρίζα τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων. Αναφέρθηκε επίσης από τους συναδέλφους που τοποθετήθηκαν ότι αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι εργατικά ατυχήματα
(διότι συντελούνται εν ώρα καθήκοντος) και συμβαίνουν κατά την διάρκεια της προσέλευσης και αποχώρησης στον τόπο εργασίας και κακώς δεν το γνωρίζει η πολιτεία.
Την Τετάρτη 22/1/2020 στις 2.μμ θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στην συνεδρίαση  στο Περιφερειακό συμβούλιο από όλες τις ΕΛΜΕ της Δυτικής Ελλάδας για το σημαντικό έργο της Πατρών-Πύργου που καρκινοβατεί 15 ολόκληρα χρόνια.
Το σύστημα διαπλοκής κυβερνήσεων -εργολάβων οδηγεί το έργο στην μη ολοκλήρωσή του ενώ κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια που υπάρχουν!Οι ανθρώπινες ψυχές μετρούν μέχρι τώρα το μέγεθος της διαπλοκής των εργολαβικών συμφερόντων με 132 νεκρούς 




.