Ενημέρωση για την τελευταία ΓΣ Προέδρων


H συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα στην κλειστή Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Οι προσπάθειες για τοπικές συνελεύσεις έγιναν εν μέσω των μέτρων απαγόρευσης λόγω κορονωϊού, συνεπώς σε καμία ΕΛΜΕ της χώρας δεν πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση με απαρτία.
Τελικά υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (από όλες τις ΕΛΜΕ εκτός από 2 λευκά) η πρόταση για 24ωρη απεργία. Να σημειωθεί ότι όλες οι παρατάξεις είχαν ως δράση 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση εκτός των Παρεμβάσεων που είχαν 48ωρη.
Στα αξιοσημείωτα της συνέλευσης δύο πράγματα:

Για μια ακόμη φορά κατατέθηκε από τις Παρεμβάσεις πρόταση για απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Η πρόταση αυτή κατατίθεται πλέον …εθιμοτυπικά σε κάθε ΓΣ χωρίς να στηρίζεται από καμία άλλη παράταξη. Η θέση του σωματείου για το θέμα της αξιολόγησης έχει αποτυπωθεί σε συνέδριο και για να αλλάξει απαιτείται νέα απόφαση συνεδρίου και όχι κατώτερου οργάνου. Αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι πλην των Παρεμβάσεων, που για μια ακόμη φορά έθεσαν το θέμα, έστω κι αν αρχικά …το είχαν ξεχάσει αφού δεν το είχαν συμπεριλάβει ούτε στην δική τους εισήγηση προς τη ΓΣ (!!!).
Το άλλο αξιοσημείωτο ήταν ότι στις αποφάσεις της ΓΣ Προέδρων συμπεριλήφθηκε και απόφαση για ψήφισμα της ΕΛΜΕ Θήρας για το θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών, θέμα που είχε θέσει επίσημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός παιδείας κ. Φίλης στη Βουλή. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι περίπου 40 ΕΛΜΕ υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση.
Σε κάθε ΓΣ Προέδρων έρχονται ψηφίσματα και γίνεται κατ ιδίαν ενημέρωση σε κάθε εκπρόσωπο από την ΕΛΜΕ που το καταθέτει. Η συγκεκριμένη τακτική ακολουθείται για μείζονα θέματα αφού όπως καταλαβαίνετε ο κάθε εκπρόσωπος δεν μπορεί απλά να αποφασίζει μόνος του χωρίς εξουσιοδότηση δεσμεύοντας την ΕΛΜΕ που εκπροσωπεί. Στη δική μας ΕΛΜΕ εφαρμόζουμε την επί τόπου συνεννόηση και εξουσιοδότηση μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα μέλη του Προεδρείου. Σε άλλες ΕΛΜΕ έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να υπερψηφίζει ο εκπρόσωπος πρόταση που ούτε καν είχε συζητηθεί στην ΕΛΜΕ του…
Το συγκεκριμένο ψήφισμα, ουδέποτε έγινε γνωστό σε εμένα αλλά και σε άλλους που τηλεφώνησα σήμερα. Φαίνεται είχε εξασφαλιστεί η πλειοψηφία και δεν ήταν απαραίτητο να ενημερωθούμε…
Αυτά εν τάχει ήταν τα νέα από την τελευταία ΓΣ Προέδρων.
Πριν κλείσω την ενημέρωσή μου να σας ανακοινώσω ότι η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αποκτά τα δικά της γραφεία. Υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ του περασμένου Δεκεμβρίου, το ΔΣ απευθύνθηκε σε μεσιτικό γραφείο και μετά από τις προτάσεις του καταλήξαμε να επιλέξουμε ισόγειο χώρο δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου, συνολικής επιφάνειας περίπου 45 τ.μ. Ήδη είμαστε στις διαδικασίες που προβλέπεται να γίνουν με συμβολαιογράφο και ο χώρος μέσα στο καλοκαίρι θα μας αποδοθεί. Περισσότερα για το θέμα θα έχουμε να πούμε σε νεότερη επικοινωνία μας.

Κατσαρός Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Α ΕΛΜΕ
Αιτωλοακαρνανίας