Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η κατρακύλα της κυβέρνησης σε σχέση με την κοροϊδία της απέναντι σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές δεν έχει τελειωμό! Στη χθεσινή κινητοποίηση στο Υπουργείο εκπαιδευτικών σωματείων, της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών μαζί με τα σωματεία των σχολικών καθαριστριών για άλλη μια φορά έκλεισαν τις πόρτες και αρνήθηκαν τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων.

Καταγγέλουμε τη σημερινή στάση της κυβέρνησης! Δεν έχει μείνει καθόλου τσίπα πάνω τους!

Τη στιγμή που όλη την προηγούμενη περίοδο φάνηκαν ξεκάθαρα οι τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας και υποδομές, η κυβέρνηση και το Υπουργείο τρέχουν έναν αγώνα δρόμου όχι για να λύσουν τα προβλήματα, αλλά ίσα-ίσα να τα μεγαλώσουν.  Προτεραιότητα τους είναι οι απολύσεις των από 40.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών που στηρίζουν το Δημόσιο σχολείο και χωρίς αυτούς δε μπορεί αυτό να λειτουργήσει.

Κρύβεται πίσω από διάφορες δικαιολογίες η κυβέρνηση και δε δέχεται να μας συναντήσει και να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματα που της βάζουμε να υλοποιήσει άμεσα, καθώς από τη συνάντηση που ζητήσαμε, διεκδικούμε:
·         Άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και μειωμένου ωραρίου,  που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία με ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.
·         Καμία απόλυση. Να υπάρξει αυτόματη ανανέωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ που υπογράφτηκαν μέσα στη σχολική χρονιά 2019-2020 για ακόμα ένα έτος ώστε να δοθεί άμεσα τέρμα στην αγωνία με τους νέους πίνακες της Γενικής Αγωγής. 
·         Άμεση πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μια φάση, ώστε να μην υπάρχουν κενά με την έναρξη των μαθημάτων τη νέα σχολική χρονιά (2020 – 2021) που θα ξεκινήσει στις 7/9.
·         Να μην εφαρμοστούν οι απαράδεκτες διατάξεις του νομοσχεδίου που οδηγούν σε απολύσεις αναπληρωτών (τιμωρητικής διατάξεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις παράλληλης στήριξης κ.α.).
·         Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων (άδειες, συνδικαλιστικά δικαιώματα).
·         Άμεσα να δοθεί λύση σε σχέση με τη μετακίνηση, τη στέγαση και τη διαμονή με ευθύνη του κράτους. Δεν αντέχουμε άλλο το τεράστιο οικονομικό βάρος της διαρκούς μετακίνησης.
·         Να αρθούν όλες οι αδικίες που έχουν γίνει στους πίνακες της ειδικής (αποκλεισμό συναδέλφων χωρίς εξομοίωση, απορριφθέντες λόγω παράβολου, κομμένα μόρια από πτυχία Αγγλικών, λάθη στη μοριοδότηση κ.α.).

 Μόνη λύση για τους αναπληρωτές είναι η οργάνωση και η συσπείρωσή τους στα σωματεία!

Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει διέξοδο στα τεράστια αδιέξοδα που δημιουργούνται στη ζωή!

Να ξέρει καλά η κυβέρνηση ότι οι αναπληρωτές δε θα σκύψουν το κεφάλι! Μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία θα παλέψουν, ώστε να μην απολυθεί κανένας αναπληρωτής. Όπως κάναμε και την Πέμπτη το μεσημέρι στο Υπουργείο και το απόγευμα στο Σύνταγμα με κύριο σύνθημα «Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!». 


Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας διεκδικώντας το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και το δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα με τους δασκάλους τους δίπλα τους από την αρχή της χρονιάς.