ΠΕΣΕΚ: Εγκληματική η καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων. Δε μας σκοτώνει μόνο ο κορονοϊός!

Το θέμα της μεγάλης και απαράδεκτης  καθυστέρησης έκδοσης των συντάξεων έχει  απασχολήσει κατ΄ επανάληψη το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ).  Όλοι οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπόσχονταν την ταχύτατη έκδοση των συντάξεων. 

Από την κ. Αχτσιόγλου, της προηγούμενης Κυβέρνησης, που κάθε χρόνο οριοθετούσε πότε τον Αύγουστο, πότε τον Δεκέμβρη την έκδοση όλων των συντάξεων, μέχρι τον νυν Υπουργό κ. Βρούτση που υποσχέθηκε την έκδοση των συντάξεων σε μια μέρα !

Έλα όμως που η νύχτα είναι ατελείωτη και η μέρα δεν ξημερώνει  .....

                 

Είχαμε καταγγείλει ότι πίσω από τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια προσπαθούσαν να αποκρύψουν την πολιτική των ματωμένων αποθεματικών. Και φυσικά ποτέ δεν αποδεχθήκαμε την έλλειψη προσωπικού ή τη διάλυση του ΓΛΚ, για την οποία την κύρια ευθύνη έχει η πολιτική των κυβερνήσεών τους.

Το Δ.Σ της ΠΕΣΕΚ για να αποκαλύψει τη σκόπιμη ολιγωρία των Κυβερνήσεων, και τεκμηριωμένες προτάσεις είχε κάνει, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, για να ξεπεραστεί το δήθεν πρόβλημα με τη διαδοχική ασφάλιση. Δυστυχώς όλες οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου δεν ήθελαν και δε θέλουν να λυθεί το πρόβλημα. Τις ίδιες προτάσεις είχαμε κάνει και σε όλες τις διοικήσεις του Επικουρικού Ταμείου (ΕΤΕΑΕΠ), το οποίο καθυστερεί αδικαιολόγητα και σκόπιμα την έκδοση των επικουρικών για πάνω από 5 χρόνια, παρόλο που είχαν αποδεχθεί ότι η πρότασή μας ήταν υλοποιήσιμη.

Η υποκρισία τους ξεπέρασε κάθε όριο με την υπόσχεση για έκδοση των συντάξεων σε μια ημέρα. Αποκαλύφθηκε ότι αυτό θα αφορά σε συντάξεις χηρείας που μεταβιβάζονται και έχουν εκδοθεί (!) ή τις συντάξεις του ΟΓΑ, που συνήθως δεν έχουν διαδοχική ασφάλιση.

Όταν μπόρεσαν, όπως ισχυρίζονται, και έκαναν επανυπολογισμό 2.500.000 συντάξεων με το ν. Κατρούγκαλου, είναι αστείο να ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να εκδώσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες συντάξεις.

Η Κυβέρνηση οφείλει να θέσει σε προτεραιότητα την έκδοση όλων των συντάξεων. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους απόμαχους της δουλειάς. Διαφορετικά από Σεπτέμβρη θα μας βρει στους δρόμους και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με όλες τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις, και δε θα μας σταματήσει ούτε η πανδημία.