Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολέςΩς αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αριστερής Πρωτοβουλίας, ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις που έχουν προκύψει μετά την εγκύκλιο της 30ης Ιουλίου:

  • Με τα σχολεία κλειστά , τους συναδέλφους σε διακοπές και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ σε νόμιμη άδεια , στάλθηκε σε όλες τις Διευθύνσεις εγκύκλιος με ημερομηνία 30/7/2020, υπογεγραμμένη από τη Γ.Γ. του υπουργείου, με την οποία τα υπηρεσιακά συμβούλια «εντέλλονται» μέχρι τις 14/8 να έχουν προβεί σε τοποθετήσεις α)λειτουργικά υπεράριθμων εκπ/κών, β)εκπ/κών που πλεονάζουν λιγότερο από 12 ώρες και χρειάζονται διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου γ)εκπ/κών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και δ) εκπ/κών που έχουν έλθει με απόσπαση στην Αν. Αττική ή ζητούν απόσπαση εντός του ΠΥΣΔΕ.
  • Στις 31/7 η ΔΔΕ Αν. Αττικής ζήτησε από τους συναδέλφους που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες να κάνουν αίτηση τοποθέτησης , δίνοντας ένα ασφυκτικό περιθώριο δύο(!) ημερών , 5 και 6 Αυγούστου, ζητώντας από τους Δ/ντές των σχολείων να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη του ΠΥΣΔΕ ότι το Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 12 και 13 Αυγούστου, προκειμένου να προβεί στις παρακάτω τοποθετήσεις.
  • Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η διαδικασία στην οποία καλείται να προχωρήσει το ΠΥΣΔΕ μέσα στο διήμερο 12 και 13 Αυγούστου , υπό κανονικές συνθήκες διαρκεί κάθε χρόνο από την 1η Σεπτέμβρη ως τα τέλη Οκτώβρη, δηλαδή περίπου 2 μήνες!! Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί πολλές και πολύωρες συνεδριάσεις και πρωτίστως έχει sine qua non προϋπόθεση να είναι ανοιχτά τα σχολεία και παρόντες οι συνάδελφοι, ώστε να είναι σίγουρο ότι θα ενημερωθούν όλοι ανεξαιρέτως , ώστε να αποφεύγονται άσκοπες ενστάσεις. Από την άλλη, όμως, πλευρά μόνο τον Σεπτέμβριο οριστικοποιούνται τα τμήματα μετά τις μετεγγραφές, την έγκριση των ολιγομελών , τις οριστικές επιλογές ομάδων προσανατολισμού από τους μαθητές της Β και Γ Λυκείου και τις τελικές αναθέσεις από τους συλλόγους διδασκόντων και όχι από τους διευθυντές , ώστε να προκύψουν με σαφή και έγκυρο τρόπο οι λειτουργικές υπεραριθμίες βάσει του Π.Δ. 50/96 και τα κενά , τα οποία οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν προτού κάνουν οποιαδήποτε δήλωση τοποθέτησης. Προκαλεί , λοιπόν, εύλογες απορίες η δήλωση της ΔΔΕ ότι στις 5/8 θα ανακοινωθούν τα λειτουργικά κενά! Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σαφής εικόνα των κενών και των πλεονασμάτων και οι συνάδελφοι καλούνται να δηλώσουν χωρίς να τα γνωρίζουν.
  • Επειδή θεωρούμε ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις ευτελίζουν τις διαδικασίες και κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και κυρίως στον σεβασμό και την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας
  • Επειδή κατανοούμε ότι απώτερος σκοπός αυτή τη στιγμή από την πλευρά του Υπουργείου είναι να βγουν όπως όπως συρρικνωμένα κενά , ώστε να μειωθεί όσο γίνεται ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν , εφόσον στη συνέχεια υπάρχει το γνωστό «οποιαδήποτε μεταβολή, μετεγγραφή κλπ γίνεται στα λειτουργούντα και εγκεκριμένα τμήματα»
  • Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια τέτοια παρωδία και καλούμε και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ να πράξουν το ίδιο.
  • Καλούμε , επίσης , τις εμπλεκόμενες ΕΛΜΕ να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας , ώστε να αποτραπούν οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Η εγκύκλιος αυτή πρέπει να αποσυρθεί το συντομότερο!!
Άκης Σωτηρόπουλος Τακτικό αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ
Πάνος Μιχαλόπουλος Αναπληρωματικό αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ