ANAKΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ....

Μια εβδομάδα πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με κυρίαρχο αίτημα «Ψωμί παιδεία ελευθερία» η δημόσια εκπαίδευση , οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με την ολοκληρωτική, καθεστωτική αντίληψη και τις αυταρχικές πρακτικές της υπουργού παιδείας και της κυβέρνησης.

Η εκπαίδευση μπαίνει στο γύψο με πρόσχημα την πανδημία και νέες μορφές αλλοίωσης του κοινωνικού της ρόλου έρχονται να πάρουν την θέση της. Η Ελλάδα χορεύει στο ρυθμό του Χαρδαλιά, των πολιτικάντηδων επίσημων λοιμοξιολόγων που εν μία νυκτί αποφασίζουν ότι η εκπαίδευση θα δεθεί κι αυτή στο «κρεβάτι της εγχειρήσεως.... διά της τηλεκπαιδεύσεως».

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι  η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση. Το σχολείο είναι μια τεράστια αγκαλιά για όλα τα παιδιά, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, που εξομαλύνει αντιθέσεις ,γεφυρώνει κοινωνικές αδικίες και δεν υποκαθίσταται από την τηλεκπαίδευση.

Αυτήν την πραγματικότητα δυστυχώς η  ΟΛΜΕ δεν την αναγνωρίζει και περιορίζεται στην ανακοίνωση τής 10/11/2020 στο να δίνει οδηγίες για την ορθή εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης.

Απαιτούμε από την ΟΛΜΕ:

Να διεκδικήσει με τρόπο δυναμικό, τα ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, και τίποτα λιγότερο.

Σχολεία

·               Με 15 μαθητές στο τμήμα, αξιοποιώντας τις κενές αίθουσες των σχολικών κτηρίων καθώς και τα σχολεία που έχουν κλείσει.

·               Με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

·               Με μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους.

·               Με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων

·               Με τον αναγκαίο εξοπλισμό για την υγειονομική προστασία και ασφάλεια.

·               Με έκτακτη χρηματοδότηση για τις λειτουργικές τους ανάγκες.

 

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, «εξαρτημένοι κι αυτοί από την εργασία τους» παλεύουν με νύχια και με δόντια το θεριό του νεοφιλελευθερισμού, στο φυσικό τους χώρο, μέσα στο σχολείο, καταδεικνύοντας το πόσο σαθρό είναι το πολυδιαφημιζόμενο πληροφοριακό σύστημά τους. 

Μετά το φιάσκο των «εκλογών» για αιρετούς των υπηρεσιακών συμβουλίων, η Δευτέρα 9.11.20 και η Τρίτη 10.11.20 θα μείνουν στην ιστορία ως οι μέρες της μεγάλης ξεφτίλας των αρίστων. Οι μαντάμ Σουσούδες του Υπουργείου δεν είχαν τη στοιχειώδη ευαισθησία να ζητήσουν μία συγγνώμη όχι από τους ταλαίπωρους, "σαρδανάπαλους" δασκάλους αλλά από τις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες των μαθητών μας, που σε αντίξοες συνθήκες και με ελάχιστο εξοπλισμό προσπάθησαν να μετάσχουν της όποιας παρεχόμενης τηλεκπαίδευσης, η οποία θεωρείται και υποχρεωτική!!!!

 

Συνάδελφοι/ισσες

συνεχίζουμε! Όλοι στα σχολεία μας. Δεν βάζουμε απουσίες στους μαθητές μας, Δεν προχωράμε την ύλη. Δεν συναινούμε στην υποχρεωτικότητα της τηλεκπαίδευσης και απαιτούμε

ΑΝΟΙΧΤΑ - ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ!