Κοινή ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας Δ.Ε-ΑΡΕΝ

  

                        1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Κοινή ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ

και της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας 

ΑΠΟΧΗ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

                                                                        

            H υγειονομική κρίση φουντώνει, ανασφάλεια κυριαρχεί σε όλη την κοινωνία και  η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με κυνισμό την ταξικά μεροληπτική της στάση:  Αρνείται να στηρίξει τα δημόσια αγαθά, της Παιδείας, της Υγείας, των μεταφορών, καθιστά τους εργαζόμενους της χώρας αναλώσιμους, ώστε να στοιβάζονται σα σαρδέλες στα μέσα μεταφοράς, χρησιμοποιεί εκπαιδευτικούς και μαθητές ως όχημα για την ανοσία της αγέλης, αφήνοντας τις σχολικές τάξεις να ασφυκτιούν και τα δημόσια νοσοκομεία να εγκαταλείπονται χωρίς προσωπικό και μέσα, ανοχύρωτα απέναντι στη φονική πανδημία.

            Την ίδια στιγμή με μια βιομηχανία νομοθετημάτων, αξιοποιώντας την πανδημία και τη μονοφωνική ενημέρωση από τα συστημικά και πληρωμένα ΜΜΕ, ισοπεδώνεται όποιο εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα απέμεινε από την μνημονιακή λεηλασία της τελευταίας δεκαετίας.

            Όταν σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας  χαρακτηρίσαμε τις ενδεχόμενες ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών ως  πρόβα-τζενεράλε της Κυβέρνησης για το βρώμικο χτύπημα που ετοιμάζει στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, είχαμε κατά νου, αυτό ακριβώς που ακολούθησε: Την τροπολογία που προβλέπει αλλαγή τρόπου και χρόνου διεξαγωγής των υπηρεσιακών εκλογών στην εκπαίδευση και, λίγες μέρες μετά, το μπαράζ δημοσιευμάτων για το νομοθέτημα-έκτρωμα που καθιερώνει τη 10ωρη και 6ήμερη υποχρεωτική εργασία, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την παρεμπόδιση της λειτουργίας σωματείων και συνδικάτων και την απαγόρευση στην πράξη κήρυξης αγώνων και απεργιών. Για την εκπαίδευση ακολούθησαν δημοσιεύματα για σαρωτική εφαρμογή της  αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών...

            Tώρα πια δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλλει για τις προθέσεις των κυβερνώντων: Θέλουν να τσακίσουν προληπτικά κάθε δυνατότητα συλλογικής αντίστασης των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων χτυπώντας τα σωματεία, τα συνδικάτα, τις συνελεύσεις, τις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες για την εκλογή των εκπροσώπων τους αλλά και την οργάνωση των αγώνων.

            Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και η ΑΡΕΝ ανακοίνωσαν από τις 10 Οκτώβρη την απόσυρση των υποψηφίων τους από όλα τα Υ.Σ ενόψει των ηλεκτρονικών εκλογών και θεωρούν ως θετική εξέλιξη την απόσυρση, τελικά, όλων των παρατάξεων και όλων των υποψηφίων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και τις σχετικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών. Έγινε πλέον καθαρό σε όλους πως η συμμετοχή συνδικαλιστικών δυνάμεων και υποψηφίων σε αυτήν την παρωδία εκλογών αποτελεί ιστορικό χτύπημα για τον κλάδο και αντισυναδελφική στάση που δεν θα συγχωρεθεί!

            Η κυβέρνηση έκτοτε, πανικόβλητη από την συντριπτική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος, προχωρά διαρκώς από πραξικόπημα σε πραξικόπημα. Ενώ οι υποψήφιοι παραιτήθηκαν όλοι, αφού εκτός των κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων, αλλά και τα σοβαρότατα ζητήματα νόθευσης, ελέγχου και χειραγώγησης της εκλογικής διαδικασίας που εγείρονται, ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΕΡΟΝΤΑΝ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, η κυβέρνηση αρνείται να ανακοινώσει την ανάκληση των υποψηφιοτήτων, δηλαδή επιχειρεί να κάνει εκλογές με το στανιό παρουσιάζοντας υποψηφίους που δεν υπάρχουν και προχωρώντας σε νέα τροπολογία που επιτρέπει στην Υπουργό Παιδείας να αλλάζει μέχρι τελευταία στιγμή τους όρους διεξαγωγής των εκλογών και να μαγειρεύει διαρκώς τη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών!

            Σημειώνουμε ξανά πως η κυβέρνηση δεν επικαλείται  την πανδημία και δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού λόγω της πανδημίας μια σειρά από συνδικαλιστικές διαδικασίες, συνελεύσεις και αρχαιρεσίες μεταχρονολογούνται με αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως θα μπορούσε να συμβεί και για τις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών. Οι ηλεκτρονικές εκλογές, λοιπόν, έχουν μια μόνιμη και βαθιά αντιδραστική στόχευση: Να χτυπήσουν στη ρίζα τους τις συλλογικές διαδικασίες, τη δημοκρατική κουλτούρα και τις αγωνιστικές παραδόσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. Πρόκειται για μια παρωδία εκλογών, βίας και νοθείας, που δεν υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιηθούν από το εκπαιδευτικό κίνημα, όσους ψευτοαιρετούς κι αν επιχειρήσει να διορίσει την επόμενη μέρα, γιατί όπως σωστά γράφτηκε, ψευτοαιρετούς μόνο η χούντα διόρισε! Κανείς να μην αποδεχθεί, έναν τέτοιο εφιαλτικό ρόλο! Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν θα αναγνωριστεί από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα και θα αποβληθεί από τον κλάδο ως ξένο σώμα!

            Kαλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου, σε  μια στάση συλλογικής και δημοκρατικής ευθύνης απέναντι στο κοινό μας μέλλον μας ως εργαζόμενων και ως εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου. Να δοθεί, έτσι, μια συντριπτική απάντηση στην κυβερνητική αδιαλλαξία και στα σχέδια αντιδραστικής  μετάλλαξης του δημόσιου σχολείου, της νέας κοινωνικής λεηλασίας, της φίμωσης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων, της περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και της παρεμπόδισης των αγώνων.

            Στον αντίποδα, καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της μαχόμενης εκπαίδευσης. Να στηρίξουμε και να μαζικοποιήσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, να ανεβάσουμε τις αγωνιστικές μας στροφές, να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο από την επίθεση που είναι σε εξέλιξη. Για να έχουμε Συλλόγους, Ενώσεις, Γενικές Συνελεύσεις, δημοκρατία και συλλογική συζήτηση, λόγο και αντίλογο, σωματεία με εκπροσώπους της δράσης και  με παρουσία στα σχολεία, έκφραση της βάσης των εκπαιδευτικών και των αναγκών τους και όχι δοτούς, ελεγχόμενους από τη διοίκηση γραφειοκράτες, προϊόν μιας ηλεκτρονικής παρωδίας κι ενός στημένου τηλεβόουτινγκ!

 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ !