ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 16/6/2021

 Τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με την αυριανή απεργία της Τετάρτης 16/6/2021 και  τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας  έχουν ως εξής:

Χθες η ΟΛΜΕ με μια απαράδεκτη πρωτοβουλία που πήραν ΣΥΝΕΚ , ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (χωρίς συνεδρίαση Δ.Σ. ούτε καμία διαβούλευση) απέστειλε έγγραφο στην ΑΔΕΔΥ με το οποίο ζητούσε να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας από την αυριανή απεργία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία η ΑΡ.ΕΝ με τον προεδρεύοντα της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, τον Μπράτη, ενημέρωσε ότι είχε θέσει σε διαβούλευση ένα έγγραφο - απάντηση προς την ΟΛΜΕ με το οποίο εξουσιοδοτούσε η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ την ΟΛΜΕ να εξαιρέσει τους εμπλεκόμενους με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής αυτό το έγγραφο δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία από τα μέλη της ΕΕ και προφανώς δεν στάλθηκε.

Σήμερα στις 8:00 το πρωί κατατέθηκε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ πρόταση του ΜΕΤΑ (συνημμένο έγγραφο) με την οποία υπογραμμίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ένταση της επίθεσης της κυβέρνησης στον κόσμο της εργασίας και προτείνουμε τη μη εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την απεργία. Εξάλλου αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά για τις εξετάσεις, δε θα έφερνε το νομοσχέδιο για ψήφιση μέσα σε αυτές. Καμία παράταξη δεν απάντησε μέχρι τώρα.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι η Κεραμέως προσέφυγε στο μονομελές πρωτοδικείο εναντίον της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, διότι η εξαγγελθείσα απεργία θέτει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο είναι ουσιαστικά επιστράτευση των εκπαιδευτικών και των υπολοίπων εργαζομένων που εμπλέκονται με τις εξετάσεις (Μ.Μ.Μ. κλπ). 

.......Η συνέχεια του συνδικαλιστικού δράματος 

Η ΑΔΕΔΥ εξαίρεσε τελικά τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας που εμπλέκονται με τις εξετάσεις, με απόφαση που πήρε με ψήφους ΔΗΣΥΠ, ΣΥΝΑΝ, ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ. 

Το δικαστήριο θα βγάλει απόφαση το βράδυ. Ωστόσο , η νομική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ δεν εκτιμά ότι συντρέχει λόγος να βγει η απεργία συνολικά παράνομη, από τη στιγμή που η ΑΔΕΔΥ εξαίρεσε τους εκπαιδευτικούς και το ΕΚΑ μετέτρεψε την κινητοποίηση στα ΜΜΜ σε στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί ως το τέλος της βάρδιας. 

Επομένως οι συνάδελφοι που εμπλέκονται με τις πανελλαδικές δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά και δεν μπορούν να απεργήσουν
Θα επαναλάβουμε  ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη , που δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί απεργοσπαστικό πραξικόπημα. Έχουν μεγάλες ευθύνες και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που στην ΟΛΜΕ πρωτοστάτησαν με τη ΔΑΚΕ για το αίτημα προς την ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΠΑΜΕ που ενώ στην ΟΛΜΕ διαφώνησε, στην ΑΔΕΔΥ υπερψήφισε την απόφαση της εξαίρεσης. 

                                                                                             Η Γραμματεία της ΑΡ.ΕΝ-ΑΣΚ