Υπηρεσιακές μεταβολές 2022

Μεσολόγγι, 19/03/2022
Συνάδελφοι,
τα στοιχεία των τελευταίων υπηρεσιακών μεταβολών (οριστικές αιτήσεις συνταξιοδότησης, μεταθέσεις) είναι:
οι εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν και συνταξιοδοτούνται στην Αιτωλοακαρνανία είναι συνολικά 47. Ανά ΕΛΜΕ και ειδικότητα φαίνονται στον επόμενο πίνακα:
οι μεταθέσεις για το 2022 ανά κατηγορία είναι:
1. στη Γενική Παιδεία, φεύγουν 16 συνάδελφοι, έρχονται 5 κι ένας παραμένει αλλάζοντας από ΕΑΕ σε Γενική.

2. στην Ειδική Αγωγή (ΕΑΕ-ΚΕΔΑΣΥ) φεύγουν 27 συνάδελφοι και έρχονται 6

3. στο Μουσικό Αγρινίου παίρνουν οργανική 2 συνάδελφοι (ΠΕ06, ΠΕ08) και έρχεται άλλος ένας (ΠΕ03)
4. στο Καλλιτεχνικό Μεσολογγίου παίρνουν οργανική 2 συνάδελφοι (ΠΕ02 και ΠΕ05)

Το συμπέρασμα είναι ότι τόσο στην Γενική Παιδεία όσο και στην Ειδική Αγωγή τα κενά πολλαπλασιάζονται.
Θα πρέπει να επισημάνω ότι για να έχουμε καλή εικόνα των κενών που θα υπάρχουν του χρόνου, δεν θα πρέπει να βασιστούμε μόνο στους παραπάνω πίνακες αλλά και στις προβλέψεις που έχουν κατατεθεί από τη ΔΔΕ για τις προβλεπόμενες ώρες ανά ειδικότητα. Επίσης, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι στην ειδικότητα ΠΕ04 τα κενά υπολογίζονται ανά ειδικότητα με μεγαλύτερες ανάγκες σε ΠΕ04.04 παρά στις άλλες δύο. Έτσι κι αλλιώς πάντως, τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν ένα στιγμιότυπο που μπορεί να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται και παρακολουθούν κάθε χρόνο τις υπηρεσιακές μεταβολές.
Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν ειδικά για τις μεταθέσεις, η Αιτωλοακαρνανία είναι σε σημείο που «φιλοξενεί» συναδέλφους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αυτό έχει το θετικό ότι σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας έχουμε λιγότερα κενά αλλά και το αρνητικό (για την περιοχή μας) ότι «αδειάζουμε» όταν πραγματοποιούνται μεταθέσεις.
Θα ήθελα να καλωσορίσω τους συναδέλφους που από την επόμενη σχολική χρονιά θα στελεχώσουν τα σχολεία μας. Εύχομαι σε όλους όσους φεύγουν από την περιοχή να έχουν καλή συνέχεια υπηρεσιακή και οικογενειακή.
Ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης. Το πολυετές έργο τους στα σχολεία ας είναι οδηγός για όλους μας. Είμαστε πλέον σίγουρα φτωχότεροι σε εμπειρία. Εύχομαι το νέο αίμα που έχει μπει και θα μπει στο χώρο να αναπληρώσει τα κενά με τον καλύτερο τρόπο.
Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη!

Πριν κλείσω το ενημερωτικό να σας πληροφορήσω ότι σύμφωνα με την πρώτη ανάρτηση των σταθερών μορίων των υποψήφιων για τη θέση των 3 ΔΔΕ της Περιφέρειας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας) και πριν εκδικαστούν οι ενστάσεις, στις πρώτες 5 θέσεις υπάρχουν 3 συνάδελφοι από την περιοχή μας και είμαστε πολύ κοντά (σύμφωνα και με πληροφορίες) στο να έχουμε προϊστάμενο από την Αιτωλοακαρνανία κι όχι από άλλη περιοχή, όπως θα μπορούσε να συμβεί σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. Έτσι κι αλλιώς το θέμα του νέου Διευθυντή ΔΔΕ αναμένεται να τελειώσει σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί μέσα στις διακοπές του Πάσχα, οπότε και θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε εκ νέου στο θέμα.


Κατσαρός Κωνσταντίνος
π. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτωλοακαρνανίας 
Πρόεδρος Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας