Η ΔΑΚΕ για τις εκλογές αιρετών

Μεσολόγγι, 6/11/2022

Συνάδελφοι,

η αριστερή μειοψηφία συνεχίζει την παραπληροφόρηση, αλλά δυστυχώς γι αυτή τα στοιχεία τη διαψεύδουν για άλλη μια φορά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, συγκρίνουν τα αποτελέσματα με αυτά του …2018, όταν οι διαδικασίες γίνονταν κανονικά δια ζώσης και συμμετείχαν όλοι οι συνδυασμοί. Ξέχασαν ότι από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια και έχουν γίνει άλλες 3-4 εκλογικές διαδικασίες με «φρέσκα» στοιχεία και πολύ μικρότερη συμμετοχή. Ξέχασαν ακόμη και ότι μόλις πριν 6 μήνες είχαμε εκλογές στην περιοχή μας αλλά και στη Β ΕΛΜΕ. Φαίνεται δεν τους έβγαινε το αφήγημα και προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν στοιχεία άλλης δεκαετίας…

Η αλήθεια είναι ότι μετά από συνεχής δια ζώσης εκλογικές αναμετρήσεις με συνεχή μείωση της συμμετοχής, στις χθεσινές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια υπήρξε ανάκαμψη. Μάλιστα, αν κάνουμε αναγωγή στη δύναμη των παρατάξεων που συμμετείχαν, η αύξηση συμμετοχής είναι πάνω από 50% αφού ΔΑΚΕ, ΣυνΕκ και ΠΕΚ είχαν λάβει το Μάιο 391 ψήφους ενώ στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έλαβαν 596. Και φυσικά, σε αυτό τον αριθμό ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονταν αρκετοί εκπαιδευτικοί της παράταξης των ΣυνΕκ που δήλωσαν ότι δεν θα ψήφιζαν αντιμετωπίζοντας προσωπικό δίλημμα. Φανταστείτε που θα έφτανε η συμμετοχή αν συμμετείχαν κι αυτοί. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι ο τακτικός και ο αναπληρωματικός αιρετός της παράταξής μας στις χθεσινές εκλογές έλαβαν πολύ περισσότερες ψήφους από όσες είχαν λάβει οι …«επαναστάτες» στις τελευταίες εκλογές που συμμετείχαν!

Οι «επαναστάτες» συνάδελφοι που θέλουν το …καλό μας, επιδίωξαν να μην έχουμε εκπροσώπηση για μια ακόμη διετία σε ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ. Μας κατηγορούν γιατί καταφέραμε με αυξημένη συμμετοχή να πάρουμε και πάλι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στα χέρια μας, και μας κουνάνε και το δάχτυλο που ανακόψαμε τον κατήφορο της αποχής από τις διαδικασίες. Και ρωτάμε ευθέως: τι θα κερδίζαμε με μια νέα χαμένη διετία; Ποιος θα εξυπηρετούνταν από την συνέχιση της απουσίας των αιρετών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια; Ποιος έπαιξε τελικά παιχνίδια στην πλάτη των συναδέλφων;

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οι συγκεκριμένες παρατάξεις πολεμούν ε΄δω και καιρό τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, δεν αναγνωρίζουν αποτελέσματα διαδικασιών, καταφεύγοντας σε πρωτοφανείς διαδικασίες για την ενότητα του κλάδου. Είναι πρωτοφανές η μειοψηφία να μην συντάσσεται με την πλειοψηφία, δίνοντας σε όλους τους άλλους το δικαίωμα να κάνουν το ίδιο κατά το δοκούν, δεν θα τους ακολουθήσουμε όμως στον τραγικό τους κατήφορο.

Συνάδελφοι,

χαιρετίζουμε την απόφασή σας να συμμετέχετε στις διαδικασίες εκλογής αιρετών και δεσμευόμαστε ότι οι εκπρόσωποι της παράταξής μας θα τιμήσουν την επιλογή που κάνατε. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να ξαναφέρουμε κοντά στο σωματείο όσους συναδέλφους αηδιασμένοι από τακτικισμούς έχουν αποστασιοποιηθεί. Είναι για εμάς ζήτημα τιμής να θέσουμε στο περιθώριο ακραίες στάσεις και απόψεις και να δυναμώσουμε τη φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας.

Από σήμερα, σας καλούμε να στηρίξετε τις δυνάμεις που επιθυμούν τη λύση των προβλημάτων του κλάδου κι όχι αυτές που έχουν λόγο ύπαρξης μόνο αν υπάρχουν προβλήματα.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.

 

ΔΑΚΕ Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας