ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Το Υπουργείο Παιδείας, νομοθετώντας την παρουσία καμερών μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και τη σε livestreaming παράδοση μόνο της ύλης ενός μαθήματος χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων, απαντήσεων και γενικά συμμετοχής των μαθητών, προσπαθεί να επιβάλλει μια διαδικασία που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, που έχει προκαλέσει ενστάσεις από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τον νομικό κόσμο και φυσικά από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.
Η πέρα για πέρα απαράδεκτη αυτή παιδαγωγικά διαδικασία είναι όμως και πρακτικά ανέφικτο να υλοποιηθεί αφού δεν υπάρχει εξοπλισμός στα σχολεία, πράγμα που αναγνωρίζει και το ίδιο το Υπουργείο που καλεί τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν με δικά τους μέσα!!!
Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη θέση εμείς αρνούμαστε να παίξουμε το ρόλο του κομπάρσου, ειδικά σε διαδικασίες που πρακτικά δεν “δύνανται” να εφαρμοστούν και καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν ξεκάθαρη θέση στους συλλόγους διδασκόντων.
Ήμαστε δίπλα στους μαθητές μας στα δύσκολα, θα συνεχίσουμε να είμαστε και στο τελείωμα της χρονιάς με ασφαλείς, πρακτικούς και προ παντός εφαρμόσιμους τρόπους.
Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αντιπροτείνει να συνεχιστεί η ασύγχρονη και σε περιπτώσεις που δύνανται οι συνάδελφοι που έχουν αιτηθεί άδεια να συνεχιστεί και η σύγχρονη εκπαίδευση με ασφάλεια για όλους υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο ένα πακέτο εξ αποστάσεως και εξ ανάγκης διδασκαλίας που πραγματικά θα στηρίξει τους μαθητές όχι για το φαίνεσθαι αλλά για την ουσία.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις! Να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να ακολουθήσουν!
Ένας υπολογιστής σε κάθε εκπαιδευτικό και κάθε μαθητή!
Έγινε στο παρελθόν, μπορεί να γίνει και σήμερα!