Λειτουργία Βαθμολογικών Κέντρων στην Αιτωλοακαρνανία


Πάγια, διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη θέση της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί η δίκαιη διεκδίκηση της λειτουργίας του Βαθμολογικού Κέντρου για τα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Μεσολόγγι.
Έχουμε αναφέρει πολλαπλώς ότι η μη λειτουργία του στην Έδρα της Περιφερειακής Ενότητας αποτελεί απαράδεκτη και μη ανεκτή κατάσταση.
Το Μεσολόγγι είναι πλέον μέσω των νέων οδικών αξόνων στο κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας και ισαπέχει τόσο χρονικά όσο και χιλιομετρικά από όλες τις μεγάλες πόλεις της.
Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχουν άνετη και προπαντός ασφαλή πρόσβαση προς την Έδρα της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Συμπληρωματικά, επιτυγχάνεται μείωση του κόστους λειτουργίας, αφού θα απαιτούνταν ελάχιστες αποζημιώσεις για μετακινήσεις εκτός έδρας.
Τέλος, με την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων εκλείπει ο μοναδικός όρος που δεν πληρούσε η πόλη, αυτός της εξεύρεσης σχολείου με ικανό αριθμό αιθουσών για την ορθή λειτουργία του Β.Κ..
Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας συνεδρίασε σήμερα και λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες συνθήκες λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, αποφάσισε να προτείνει για τη φετινή χρονιά τη λειτουργία δύο Βαθμολογικών Κέντρων: ένα με έδρα στο Μεσολόγγι και ένα με έδρα στο Αγρίνιο. Η πρότασή μας γίνεται βάση της απαίτησης που υπάρχει για ομαλές συνθήκες λειτουργίας και αποφυγή συγχρωτισμού.
Σε κάθε περίπτωση, προέχει η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων και πιστεύουμε ότι η πρότασή μας είναι στην κατεύθυνση αυτή, ρεαλιστική και φυσικά υλοποιήσιμη.