ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Ρ.ΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 


Τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοινώνει για ακόμα μια φορά το κλείσιμο των σχολείων, αφήνει ανοιχτά τα ειδικά σχολεία, και εκτεθειμένους τόσο τους μαθητές, όσο και το εκπαιδευτικό και ειδικό προσωπικό σε έναν ιό που έχει αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνος, καταγράφοντας ήδη απώλεια μαθητή σε ειδικό σχολείο του Πειραιά. Το υπουργείο επιδεικτικά αρνείται να υπολογίσει την σημαντικότητα της κατάστασης και επιμένει να αγνοεί τις ειδικές συνθήκες και ανάγκες, τις οποίες όσοι εμπλεκόμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία, γνωρίζουμε. Για παράδειγμα οι μάσκες στα παιδιά αυτά, δεν είναι υποχρεωτικές για ευνόητους λόγους. Ταυτόχρονα πολλοί μαθητές και μαθήτριες εξ αυτών ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου και με άλλα υποκείμενα νοσήματα, χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για συστηματική παρακολούθηση και καταγραφή δεδομένων περιστατικών, με ευθύνη του Υπουργείου.

Οι εκπαιδευτικοί στα ειδικά σχολεία παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν, με μοναδικό κίνητρο την ψυχολογική υγεία των παιδιών,
και τη βοήθεια που μπορούν να δώσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες τους, είναι σταθερά παρόντες δίπλα στα παιδιά, με προσωπικό κόστος για συχνά τεστ αφού η πολιτεία δεν προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους.

Την ίδια στιγμή, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο εμβολιασμός της εκπαιδευτικής κοινότητας στα ειδικά σχολεία είναι σε μηδενικό στάδιο. Το περιορισμένο ειδικό βοηθητικό προσωπικό, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό καλούνται να διαχειριστούν την σχολική καθημερινότητα, χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο ούτε για την αποσυμφόρηση της μεταφοράς των παιδιών, ούτε για τη μείωση μαθητών ανά ομάδες, με την αξιοποίηση κλειστών λόγω covid υποδομών και φυσικά καμία πρόβλεψη για κάλυψη αναγκών και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού, η εκπαιδευτική κοινότητα των ειδικών σχολείων λειτουργεί χωρίς κανένα ουσιαστικά μέτρο!

Οι εργαζόμενοι και οι μαθητές-τριες καθημερινά είναι έρμαια της τύχης να κολλήσουν ή όχι τον covid-19 και τις μεταλλάξεις του, που πλέον γνωρίζουμε ότι είναι επιθετικός και στα παιδιά

Φτάνει πια! Καμία ζωή δεν περισσεύει!

Το Υπουργείο να σκύψει τώρα πάνω από την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα.!

Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για τα σχολεία.

Να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ, με μαζικά δωρεάν τεστ, ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση του προβλήματος.

Να ανοίξουν οι ήδη υπάρχουσες κλειστές αίθουσες στα σχολεία.

Να γίνει έγκαιρος εμβολιασμός για όλους, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των υγειονομικού κινήματος  για τη στελέχωση των δομών υγείας και την ενίσχυση του με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

 Η ΑΡΕΝ και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καλούν τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση- συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών – ΕΕΠ & ΕΒΠ  την Πέμπτη 18/3 στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00