Η ΔΑΚΕ ΔΕ για τις εκλογές 2021

Μεσολόγγι, 19/12/2021


 Συνάδελφοι

ευχαριστούμε όλους εσάς που επιλέξατε να φέρετε με την ψήφο σας την παράταξή μας στην πρώτη θέση για μια ακόμη φορά. Η υπόσχεσή μας είναι μία: θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τα συμφέροντα του κλάδου και μόνο όπως κάνουμε μέχρι σήμερα, όπως θα κάνουμε πάντα.

Η ΔΑΚΕ έδωσε μεγάλο αγώνα για να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εκλογές της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Επιθυμούσαμε οι εκλογές να γίνουν στην ώρα τους, με τους όρους που διεξάγονταν όλες τις προηγούμενες φορές, χωρίς να χρειάζεται η προσφυγή στο Πρωτοδικείο για παράταση θητείας του συμβουλίου και ορισμό προσωρινής διοίκησης. Γνωρίζαμε ότι αυτή η πρόταση που καταθέσαμε εμείς στο ΔΣ της Α ΕΛΜΕ (και υπερψηφίστηκε ομόφωνα) δεν ήταν παραταξιακά η ενδεδειγμένη. Επιλέξαμε όμως να συνεχίσουμε να πορευόμαστε σύμφωνοι στις αρχές μας και όχι βάση του παραταξιακού οφέλους.

Σας καλέσαμε να επιλέξετε τους κατάλληλους που θα μπορούσαν να σας εκπροσωπήσουν σε τοπικό επίπεδο και να κάνουν δυνατή τη φωνή της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στα κέντρα αποφάσεων. Είμαστε η μόνη παράταξη που θεωρεί ότι οι εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν προσφέρονται για οποιαδήποτε πολιτική ή πολύ περισσότερο κομματική εκμετάλλευση και αυτό φάνηκε για μια ακόμη φορά τόσο στις προεκλογικές όσο και στις μετεκλογικές ανακοινώσεις.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε σαφή τη διαφορά μας σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις, ακόμη και σε θέματα που κάποιοι θεώρησαν ότι συμπορευτήκαμε με αυτές. Είμαστε η μοναδική παράταξη που για όλα τα θέματα είχαμε και έχουμε ξεκάθαρη άποψη την οποία μάλιστα καταθέταμε γραπτώς. Παρόλα αυτά, διαπιστώσαμε ότι η διαστρέβλωση των θέσεών μας επηρέασε κάποιους συναδέλφους που είτε μας καταψήφισαν είτε απείχαν.

Μας προβληματίζει η μεγάλη αποχή. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους συναδέλφους που απείχαν ότι κακώς το έκαναν. Έχουμε την ίδια απογοήτευση με αυτούς για πολλά ζητήματα. Το σίγουρο όμως είναι ότι το να απέχουμε είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνουμε ως αντίδραση για όσα συμβαίνουν στο χώρο μας. Κι αυτό γιατί η αποχή αφήνει χώρο να συνεχίσουν να υπάρχουν ακραίες φωνές που έχουν διαμορφώσει εν πολλοίς την κατάσταση που ζούμε όλοι μας…

Εμείς και τη νέα διετία θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική κριτική για όλα τα ζητήματα. Στο μέτρο που μπορούμε, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τις προτάσεις από την περιοχή μας βάζοντας όπως πάντα το κλαδικό πάνω από το παραταξιακό συμφέρον. Τη νέα διετία θα ασχοληθούμε εντονότερα με τα πραγματικά προβλήματα του χώρου και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις σε τοπικό επίπεδο αλλά και με την παρουσία μας και τις παρεμβάσεις μας στα κέντρα αποφάσεων.

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε και σας καλούμε να στηρίξετε την παράταξή μας και το σωματείο μας!

ΔΑΚΕ Α ΕΛΜΕ

Αιτωλοακαρνανίας