ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Α.Σ.Κ)

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας. 

Σε μια εποχή όπου το συλλογικό υποχωρεί διαρκώς έναντι του ατομικού και η απογοήτευση από την συνεχή υποβάθμιση του ρόλου μας ως εκπαιδευτικών είναι το κυρίαρχο συναίσθημα, σημαντικός αριθμός συναδέλφων δηλώνει εμφατικά την παρουσία του, υποστηρίζει δημοκρατικές παρατάξεις εκπαιδευτικών και αναδεικνύει ανιδιοτελείς εκπροσώπους. 

Είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων αναγνωρίζει ότι τα σχέδια, οι εγκύκλιοι και τα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι σε θετική κατεύθυνση για τη Δημόσια Εκπαίδευση. Παρόλα αυτά όμως, η απραξία της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ το προηγούμενο διάστημα, οι λογικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού και του παραγοντισμού, που επιβάλλουν οι εκπρόσωποι των δυο κυβερνητικών παρατάξεων, οδηγούν μεγάλο μέρος των συναδέλφων σε απαξίωση και έλλειψη εμπιστοσύνης στη δράση της ΕΛΜΕ και τελικά στην αποχή από κάθε σχετική διαδικασία. 

Σε πείσμα των καιρών, που μας θέλουν φοβισμένους αποδέκτες εντολών άνωθεν, δρομείς μεγάλων αποστάσεων, για τη συγκέντρωση «χαρτιών» και «τίτλων», που θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό μας και θα μας θωρακίσουν απέναντι στη λεγόμενη «αξιολόγηση» του Υπουργείου, εμείς επιμένουμε στο ουσιαστικό παιδαγωγικό μας έργο στα σχολεία, τον ειλικρινή διάλογο για τα προβλήματα του χώρου μας και τη δημοκρατική συλλογική δράση. 

Αφήνουμε ως «άσκηση για το σπίτι» την απάντηση στο ερώτημα των νεόκοπων εκπροσώπων των ΣΥΝΕΚ-ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για το «τι τελικά εκπροσωπούμε» και επιστρέφουμε ως απαράδεκτη και προκλητική την διαπίστωση των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ ότι «η αποχή αφήνει χώρο να συνεχίσουν να υπάρχουν (!) ακραίες φωνές που έχουν διαμορφώσει εν πολλοίς την κατάσταση που ζούμε όλοι μας»!!!

  Αγαπητές Συναδέλφισσες και Αγαπητοί Συνάδελφοι, δεν θα διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε ! 

Καλά Χριστούγεννα και με Υγεία ο ερχομός του Νέου Χρόνου ! 

                                                                                                                        Α.Σ.Κ