ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις χαιρετίζουν τη δυναμική χτεσινή πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, ενάντια στο νέο σύστημα διορισμού των αναπληρωτών που προωθείται.
Το υπουργείο προχωρά στην κατάθεση της απαράδεκτης τροπολογίας στη Βουλή. Υπάρχει άμεση αναγκαιότητα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με στόχο να αποσυρθεί η τροπολογία και να υπάρξουν άμεσα μαζικοί διορισμοί σύμφωνα με τη θέση της ΟΛΜΕ.
Ωστόσο, στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγιναν απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες από στελέχη των Παρεμβάσεων.
Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μας παρεμποδίστηκε από στελέχη των Παρεμβάσεων και συγκεκριμένα από εκπρόσωπο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και αιρετό στο ΠΥΣΠΕ και από την εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, να κάνει δήλωση μπροστά στις κάμερες εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία και διατυπώνοντας τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου, την οποία δήλωση τελικά δεν μπόρεσε να κάνει! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας θεώρησε σωστό να κάνει εκείνος δηλώσεις αντί για την ΟΛΜΕ!
Μετά τη συνάντηση των δύο Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, παρουσία εκπροσώπων των αναπληρωτών, με τον Υπουργό σε αίθουσα του υπουργείου και μετά την έξοδό του από το υπουργείο, συνοδευόμενος από άλλα δύο μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, κρατώντας τις σημαίες και τα πανό της Ομοσπονδίας, δέχτηκε προπηλακισμούς και απόπειρα βιαιοπραγίας, από μέλη των Παρεμβάσεων που ανήκουν στον ίδιο Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον προαναφερθέντα αιρετό της Πρωτοβάθμιας να πρωτοστατεί!
Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους επιθέσεις και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τραυματίζουν τον κλάδο, απαξιώνουν το σωματείο και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη ενωτικών αγώνων.
Η γραμματεία των ΣΥΝΕΚ θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες και θα υπάρξει ανακοίνωση.