Αγώνας για τη διεκδίκηση των απωλειών34 εκπαιδευτικά σωματεία, απευθύνουν κάλεσμα οργάνωσης της πάλης και του αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που καταργούν τις ΣΣΕ.
Στις ανακοινώσεις τους, τα εκπαιδευτικά σωματεία αναφέρουν ότι οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων τη περίοδο της κρίσης ήταν τεράστιες και προσέγγισαν το 50%.
Τονίζουν ότι μετά τη νομοθέτηση του κόφτη, το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, την ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης, από την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία σχεδιάζεται νέα επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
Την ίδια στιγμή που η  εργατική-λαϊκή οικογένεια ματώνει καθημερινά, το κεφάλαιο απολαμβάνει νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, παίρνει ζεστό χρήμα από το νέο αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα σωματεία, που συνυπογράφουν αυτό το κάλεσμα μαζί με εκατοντάδες άλλα σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, απευθύνουν κάλεσμα συμπόρευσης κι αγώνα έτσι ώστε να διαμορφωθούν όροι αντεπίθεσης των εργαζομένων, να αγωνιστούν μαχητικά έτσι ώστε να επανέλθουν τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα στα προ κρίσης επίπεδα.
Επισημαίνουν ότι απέναντι στην ενιαία επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να απαντήσουν με το δικό τους σχέδιο όχι μόνο για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, αλλά για να διεκδικήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχε με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας! Ανίκητοι δεν είναι! Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους.
Στις ανακοινώσεις του καταλήγουν με το πλαίσιο αιτημάτων για:
  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, μαζικοί διορισμοί, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης
  • Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
  • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια για όλους. Να καταργηθεί ο «νόμος – λαιμητόμος». Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για κράτος και εργοδοσία, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους
  • Να διεκδικήσουμε την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.
  • Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
Τα σωματεία που υπογράφουν το κείμενο:
ΕΛΜΕ
1.      Α' Θεσ/νικης
2.      Δ' Θεσ/νίκης
3.      Ε' Θεσ/νίκης
4.      Γ' Αθήνας
5.      Ζ' ΕΛΜΕ
6.      Α' - Γ' Ανατολικής Αττικής
7.      Β' Ανατολικής Αττικής
8.      Δ' Ανατολικής Αττικής
9.      Ε' Ανατολικής Αττικής
10.  Νότιας Αθήνας
11.  Πειραιά
12.  Ζάκυνθος
13.  Κεφαλονιάς - Ιθάκης
14.  Β' Δωδεκανήσου
15.  Α' Κυκλάδων
16.  Εύβοιας
17.  Ημαθίας


ΣΕΠΕ
1.    Σεφέρης
2.    Σωκράτης
3.    Δελμούζος
4.    Περικλής
5.    Π. Φάληρο
6.    Αγ. Δημήτριος
7.    Χαλκίδας
8.    Λήμνος
9.    Δομ. Θεοτοκόπουλος Ηράκλειο Κρήτης
10.Σέρρες
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1.    Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Νομού Αττικής «Ο Βύρωνας»
2.    Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Θεσσαλονίκης
3.    Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντσάκη»
4.    Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κεφαλονιας Ιθάκης
5.    Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας
6.    Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Χανίων
7.     ΣΙΕΛ Αιτωλοακαρνανίας
16/10/2016