Ανεξάρτητη Συνεργασία Καθηγητών (Α.Σ.Κ)

Ο αυταρχικός κατήφορος αυτής της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Αφού αποφάσισε και διέταξε το καλοκαίρι ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα νομιμοποιηθεί και θα μονιμοποιηθεί με δυνατότητα να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας της μονάδας (άρα και κενά καθηγητών και απεργίες και καταλήψεις),αφού αποφάσισε και διέταξε την απαγόρευση των κινητοποιήσεων και των πορειών, αφού αποφάσισε και διέταξε τη δυνατότητα να επιβάλει ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις επικείμενες εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων για τα υπηρεσιακά συμβούλια, χτες εξήγγειλε την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ως μέτρο για την αντιμετώπιση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Κινητοποιήσεων που πυροδοτήθηκαν από την άσχημη κατάσταση των σχολείων:

·         26 και 27 μαθητές στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον,

·         προσλήψεις με το σταγονόμετρο ,

·         ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας.

 Έτσι αντιμετωπίζει το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση την πανδημία, που εξαιτίας της εγκληματικής της αμέλειας όλο το προηγούμενο καλοκαίρι (αλόγιστο άνοιγμα των συνόρων κατ’ επιταγή των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων , καμία πρόνοια για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας , κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με σπάσιμο τμημάτων και προσλήψεις εκπαιδευτικών) έχει επανακάμψει με 300 και 400 κρούσματα ημερησίως.

Η δήλωση της Υπουργού Παιδείας για τηλεκπαίδευση στους μαθητές των κατειλημμένων σχολείων αποτελεί μια αδίστακτη προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τους εκπαιδευτικούς σε ρόλο χωροφύλακα και απεργοσπάστη απέναντι στους αγώνες των μαθητών.

Αυτόν τον ρόλο δεν θα τον παίξει κανείς. Γίναμε δάσκαλοι για να διαμορφώσουμε προσωπικότητες που θα διεκδικούν , θα αγωνίζονται , θα είναι αλληλέγγυοι με τον πάσχοντα, τον αδικημένο και κατατρεγμένο συνάνθρωπο και δε θα σκύβουν το κεφάλι στην εξουσία! Δεν θα υπονομεύσουμε τώρα το έργο μας!

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν το αυτονόητο: συνθήκες λειτουργίας των σχολείων που να προστατεύουν τη ζωή τους!