ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΙΠ Μεσολογγίου, 09-05-2021

Αρ. Πρωτ.: 69-09052021

 

 
Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Γρ. Χονδρού 11

30 200 Ι. Π. Μεσολογγίου

http://1elmeait.blogspot.gr

e-mail:    1elme.ait@gmail.com

Πληρ.:     Κώστας Κατσαρός

Τηλ.:        6972609767

ΘΕΜΑ ¨ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ¨

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας συνεδρίασε χθες μαζί με το ΔΣ του Συλλόγου Κωστής Παλαμάς των δασκάλων της Περιφέρειας Μεσολογγίου σχετικά με την ΚΥΑ η οποία δημοσιεύθηκε χθες. Παρόλο που ο Δήμος Ιεράς πόλης Μεσολογγίου τέθηκε από υγειονομικής άποψης στο βαθύ κόκκινο τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών. 

Ζητάμε από τον Δήμο Μεσολογγίου να προχωρήσει στο διήμερο κλείσιμο ,που αυτός δύναται να κάνει, των σχολικών μονάδων του Δήμου Μεσολογγίου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια να γίνουν συντονισμένες κινήσεις ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά όσο ο Δήμος είναι στο βαθύ κόκκινο. Η αγωνία των συναδέλφων , μαθητών και γονέων είναι μεγάλη και δικαιολογημένη με βάση τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων covid καθημερινά στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Απαιτούμε όταν τα σχολεία ανοίξουν αυτό να γίνει με τους αυστηρότερους υγειονομικούς όρους οι οποίοι τίθενται από τα τριτοβάθμια όργανά μας και αυτοί είναι λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα, απολυμάνσεις των σχολείων, καθαρίστριες στις θέσεις τους και πραγματοποίηση των τεστ σε μαθητές και καθηγητές από τον ΕΟΔΥ ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη εγκυρότητα και ασφάλεια. 

                                                             
 
  Για  Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας                                                                                                      


    
                Ο 
Πρόεδρος                                           
Ο Γραμματέας         

               Κωνσταντίνος Κατσαρός                           Παναγιώτης Κίντας