ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΙΠ Μεσολογγίου, 09-05-2021

Αρ. Πρωτ.: 70-09052021

 

 
Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

      (Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Γρ. Χονδρού 11

30 200 Ι. Π. Μεσολογγίου

http://1elmeait.blogspot.gr

e-mail:    1elme.ait@gmail.com

Πληρ.:     Κώστας Κατσαρός

Τηλ.:        6972609767

                                                                  ANAKOINΩΣΗ -ΑΠΟΦΑΣΗ 

To Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας καταγγέλλει  κάθε ενέργεια  που πειθαναγκάζει  και  εκφοβίζει τους εκπαιδευτικούς  να εκτελέσουν το αυτονόητο συνδικαλιστικό τους δικαίωμα της απεργίας- αποχής από την διαδικασία της δημιουργίας ομάδων για την εσωτερική αξιολόγηση της υπουργού Κεραμέως που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ.!

Η περικοπή του ημερομισθίου 7 συναδέλφων εκπαιδευτικών  του 2ου Λυκείου  Ναυπάκτου από τον διευθυντή Πέτρο Πιτσιάκκα, λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία –αποχή είναι αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική. Ο διευθυντής ενέγραψε απ΄ ευθείας στο my school την περικοπή παρ΄ότι  οι συνάδελφοι ήταν παρόντες και εκτέλεσαν κανονικά τα ημερήσια διδακτικά τους καθήκοντα ,όπως προβλέπεται από το νόμο χωρίς να ενημερώσει τον εκκαθαριστή Διευθυντή εκπαίδευσης εγγράφως για να πάρει έγκριση.

Ζητάμε από το διευθυντή του σχολείου να επανορθώσει άμεσα την αδικαιολόγητη παράνομη και καταχρηστική ενέργειά του η οποία ενδεχομένως έχει και πειθαρχικές ποινές. Είναι προφανές ότι τέτοιες πράξεις εκφοβισμού των συναδέλφων στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία και ο κλάδος αποτελούν πρόκληση  και είναι  καταδικαστέες στην συνείδηση όλων.                                           Η Α ΕΛΜΕ θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΔΒ Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα θα ενημερώσει και το ΔΣ της ΟΛΜΕ για όλα αυτά τα συμβάντα.

                      Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

            Ο Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας

        Κωνσταντίνος Κατσαρός                                  Παναγιώτης Κίντας