Ενημερωτικό αιρετών ΚΥΣΔΕ

των Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη,
εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Αθήνα, 12-9-2013
Συνεχίσαμε, και σήμερα, τις παρεμβάσεις μας μαζί με τις επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών Γαλλικής, Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας για να σταματήσει η ταλαιπωρία χιλιάδων συναδέλφων που αναμένουν την εξέταση των αιτήσεων απόσπασής τους ή της ένστασης τους για τις μετατάξεις.
Οι απαντήσεις που πήραμε από τον Δ/ντη του Γραφείου του Υπουργού και από τον Δ/ντη του Γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας αναδεικνύουν την αδιαφορία τους για τα προβλήματα που δημιουργεί η τακτική του Υπουργείου στους εκπαιδευτικούς.
Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αρνήθηκαν το αυτονόητο αίτημα: να εξεταστούν στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ οι αιτήσεις απόσπασης των συναδέλφων των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ05,06,07 ΠΕ08 ΠΕ11 ΠΕ16 ΠΕ19,20 και ΠΕ32
Η απάντηση τους είναι ότι θα δώσουν τη δυνατότητα στο ΚΥΣΔΕ να εγκρίνει αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων των παραπάνω κλάδων μετά την ανακοίνωση των υποχρεωτικών μετατάξεων από τη Β' βάθμια στη Α' βαθμια εκπαίδευση. Σε ότι αφορά τις ενστάσεις επί των υποχρεωτικών μετατάξεων δήλωσαν ότι θα ανακοινώσουν το ποιες γίνονται αποδεκτές και ποιες απορρίπτονται τη Δευτέρα 16-9-2013. Στη συνέχεια θα στείλουν εγκύκλιο για υποβολή αιτήσεων για κάλυψη 1200 περίπου θέσεων στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με μετάταξη από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Δέν έδωσαν καμία απάντηση στις τεκμηριωμένες καταγγελίες μας για αδιαφανείς διαδικασίες, μη δημοσιοποίηση μορίων κτλ που τους καταθέσαμε για μια ακόμη φορά.
Μας ενημέρωσαν ότι την Τρίτη 17-9-2013 θα στείλουν εγκύκλιο για τη 2η φάση των υποχρεωτικών μετατάξεων που θα συνοδεύεται από τα κενά που θα καταγραφούν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι και τις 16-9-2013. Δηλώσαμε την απόλυτη αντίθεση του κλάδου μας στις υποχρεωτικές αποσπάσεις εντός περιφέρειας που δρομολογούνται και απαιτήσαμε να ακυρωθεί αυτός ο σχεδιασμός ενόψει μάλιστα και των εθελούσιων αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.
Σε ότι αφορά τις αποσπάσεις συναδέλφων στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής δυστυχώς ο διοικητικός μηχανισμός του Υπουργείου Παιδείας, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, δηλώνει ανέτοιμος και συνεπώς ούτε στην αυριανή συνεδρίαση δεν πρόκειται να συζητηθούν οι αιτήσεις των συναδέλφων.
Τέλος, στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ θα συζητηθούν οι αιτήσεις-ενστάσεις των συναδέλφων επί των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (για όσους κλάδους ανακοινώθηκαν αποσπάσεις στις 6-9-13) καθώς και αιτήσεις ανάκλησης αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Θα συζητηθούν επίσης οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για τις αποσπάσεις στην Εκκλησιαστική εκπαίδευση καθώς και αιτήσεις για παραίτηση από την υπηρεσία.
Συνάδελφοι-ισσες-
Απέναντι στην τακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης που εξοντώνει τους εκπαιδευτικούς και απαξιώνει τη Δημόσια Εκπαίδευση ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίστασης και της απεργίας διαρκείας που αποφάσισε η Γ.Σ των Προέδρων της ΕΛΜΕ. Όλοι και όλες στην Απεργία από τις 16-9-2013 για να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, την αξιοπρέπεια μας και το Δημόσιο Σχολείο.