ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ

γράφει ο Θόδωρος Μαργαρίτης
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς, δεν πρέπει να κυριαρχήσει η απογοήτευση, εμείς έχουμε το δίκιο μέρος μας, τα χίλια δίκια, εμείς είμαστε οι ασυγκρίτως πιο πολλοί, δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς μπροστά στην καταστροφή της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας για χάρη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων (που ανήκουν σε ελάχιστους).
Οργάνωση κι αγώνας παντού!
Τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς να μετατρέψουμε σε κέντρα αγώνα, να συζητήσουμε και να πείσουμε και τους διστακτικούς να μπουν στον αγώνα δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Αγώνας μαζικός ενωτικός με στόχους άμεσους:
  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών.
  • Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά.
  • Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους!
  • Καμία απόλυση-διαθεσιμότητα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με το προτεινόμενο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση κυριολεκτικά επιχειρείται ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών, σε βάρος των εκπαιδευτικών!
Να πείσουμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρέμπορους μικροεπαγγελματίες να παλέψουμε όλοι μαζί για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά, να μην περάσει το έκτρωμα που καθιερώνει τη τζάμπα, παιδική και ανήλικη εργασία!
Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλήξει κάποιος, γιατί τέτοια βιασύνη για να σπρώξουν και άλλες χιλιάδες νέους και νέες και μάλιστα ημιμορφωμένους ημικαταρτισμένους στα σαγόνια του αδηφάγων καπιταλιστών την ώρα που τόσα εκατομμύρια άνεργοι περιμένουν εναγωνίως για δουλειά.
Ακόμη , όταν ο μαθητευόμενος παίρνει ψίχουλα για την εργασία του, ανασφάλιστος ή μισοασφαλισμένος, πιστεύει αλήθεια κανείς πως και ως κανονικός εργαζόμενος θα έχει όχι αξιοπρεπή μισθό και μεροκάματο αλλά και αυτό το σημερινό δήθεν κατοχυρωμένο κατώτατο; Ή πιστεύει ο όποιος συνταξιούχος, αν ο εργαζόμενος αμείβεται με ψίχουλα αυτός θα παίρνει ικανοποιητική σύνταξη;
Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Πρέπει να ξεσηκωθούμε!