ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΚΑΙ
ΕΛΜΕ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΠΣΥΔ


Η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στηρίζει και καλεί τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τις ΕΛΜΕ αλλά και τους Εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ) στο Υπ. Παιδείας, την Τετάρτη 31/5/2017 στις 2.30 μ.μ., διεκδικώντας να έχει η Θεατρική Αγωγή αλλά και γενικότερα η Καλλιτεχνική Παιδεία τη θέση που της αρμόζει στο Δημόσιο Σχολείο, ώστε να βοηθήσει στην αρμονική ανάπτυξη των παιδιών, και οι θεατρολόγοι δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Στηρίζουμε τα αιτήματα του Π.Ε.ΣΥ.Θ, που είναι και δικά μας αιτήματα. Θέση μας είναι τα μαθήματα των ειδικοτήτων (Θεατρική Αγωγή, Μουσική, Εικαστικά, Φυσική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες, Πληροφορική) να διδάσκονται από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων.
Η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί επίσης στην Παράσταση, που οργανώνεται από ΕΛΜΕ και ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, την Πέμπτη 1/6/2017 στις 2 μ.μ., μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά, για να ανοίξει ξανά τώρα το ΟΠΣΥΔ και να μπορέσουν να κάνουν αίτηση τόσο οι εκατοντάδες συνάδελφοι αναπληρωτές που δεν ενημερώθηκαν και δεν πρόλαβαν, με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας τους, όσο και οι φετινοί απόφοιτοι ΑΣΠΑΙΤΕ και Παιδαγωγικών Σχολών.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
μπροστά στη νέα επίθεση και στην αντιλαϊκή χειμωνιά που φέρνουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ-κεφάλαιο με τη στήριξη και των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ, με τα συνεχή μνημόνια (1ο - 4ο) και το αντιεκπαιδευτικό τριετές πρόγραμμα της κυβέρνησης για την Παιδεία, που είναι copy paste των κατευθύνσεων ΕΕ και των δεικτών του ΟΟΣΑ, καμία άλλη ανοχή και αναμονή! Οργάνωση στα Σωματεία μας, αλλαγή συσχετισμού στα συνέδρια ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΠΑΜΕ, κι αγώνας για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για ανάκτηση των απωλειών μας και για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ 30/5/2017