Η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Μετά τις «εκλογές» που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, βρισκόμαστε μπροστά στο πραγματικό ερώτημα της εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών σε αυτά.

Η ανεξήγητη εμμονή του Υπουργείου Παιδείας σε «λύσεις» που οξύνουν τα προβλήματα δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το συγκεκριμένο θέμα. Μπροστά σε αυτό το πραγματικό πρόβλημα, η θέση του κλάδου όπως είχε διατυπωθεί εξαρχής ήταν υπέρ της παράτασης της παραμονής των αιρετών της θητείας 2018-20 που έληξε στις 31/12/2020 μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν ομαλές εκλογικές διαδικασίες και κατάργηση όλων των νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν και τροποποίησαν το πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας, όπως ίσχυε με το ΠΔ1/2003. Δεν ζητούσαμε και δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο παρά την εφαρμογή της ίδιας λογικής που νομοθετήθηκε και εφαρμόστηκε σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, χωρίς αντιδράσεις και σε εφαρμογή της κοινής λογικής.

Η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας θα αποδεχτεί λύση στην παραπάνω λογική. Οποιαδήποτε άλλη λύση με διορισμό αρεστών και εις βάρος της επιλογής των συναδέλφων όπως εκφράστηκε στις τελευταίες πραγματικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2018, θα έχει την κατακραυγή του κλάδου και θα μας βρει απέναντι, σύμφωνα και με τη θέση της ΟΛΜΕ.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με ψήφους 6 υπέρ έναντι 1 κατά. Μειοψήφησε η παράταξη της ΑΣΕ που διατύπωσε την πρόταση: «Η ΑΣΕ έχει την πρόταση της ΟΛΜΕ που είναι ξεκάθαρη και λέει: αρνούμαστε τις εκλογές κόλαφος που έγιναν για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια από το Υπουργείο και ζητάμε την παράταση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ως έχουν μέχρι να γίνουν οι εκλογές δια ζώσης όπως ζητάει η ΟΛΜΕ».