Η ΔΑΚΕ ΔΕ για τη Γενική Συνέλευση Προέδρων(πηγή esos.gr)
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών καταγγέλλει την παράταξη των Παρεμβάσεων για τον πρωτοφανή τυχοδιωκτισμό που επέδειξε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης καταγράφηκε από πολλούς Προέδρους ΕΛΜΕ ο προβληματισμός των συναδέλφων για το εάν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του απεργιακού προγράμματος μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πολλοί Πρόεδροι τόνισαν ότι η εισήγηση της ΟΛΜΕ έφτασε στις τοπικές ΕΛΜΕ πριν η κυβέρνηση προχωρήσει στην αντιδημοκρατική ενέργεια της επιστράτευσης του κλάδου. Επίσης, πολλοί συνάδελφοι εξέφρασαν την άποψη ότι η ΟΛΜΕ στερείται συμμαχιών στην συγκεκριμένη περίοδο, αφού ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αποφάσισαν να μην προκηρύξουν απεργία την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013, πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Κατόπιν τούτου η Γενική Συνέλευση των Προέδρων ζήτησε από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε πρόταση που να απαντά στο ερώτημα εάν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε. Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ κατά πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του απεργιακού προγράμματος. Στο Δ.Σ. που έγινε κεκλεισμένων των θυρών η Αγγελική Φατούρου εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων συμφώνησε ότι δε μπορεί να γίνει απεργιακός αγώνας ολόκληρου του κλάδου και πρότεινε να απεργήσουν 400 συνδικαλιστές. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ επεσήμανε ότι απεργία δι΄ αντιπροσώπων δε νοείται. Οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, Συνεργασία) παρέμειναν στην αρχική τους τοποθέτηση. Όταν όμως εισήλθε στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης η εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων πρότεινε εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, κάτι που επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, της Συνεργασίας, αλλά και από τον Πρόεδρο της.

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων επικύρωσε το απεργιακό πρόγραμμα με συντριπτική πλειοψηφία (92%) και ταυτόχρονα έκρινε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ.
Αμέσως μετά συνδικαλιστές που πρόσκεινται στις Παρεμβάσεις επεχείρησαν να ανατρέψουν πραξικοπηματικά την απόφαση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, ερμηνεύοντας την αυθαίρετα και καταθέτοντας προτάσεις εξωπραγματικές (απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και Γενική Συνέλευση το Σάββατο 18 Μαΐου και άλλες) τις οποίες δε μπορούσαν να υπερψηφίσουν οι Πρόεδροι γιατί δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι.
Είναι λοιπόν καταφανέστατο ότι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.
Καταγγέλλουμε την απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων από τις Παρεμβάσεις. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.
Η ΔΑΚΕ  με αίσθημα ευθύνης υποστήριξε τα συμφέροντα των συναδέλφων. Αρνήθηκε να ρίξει τους συναδέλφους βορά στο λάκκο με τα λιοντάρια. Εμείς ποτέ δε θα προτείνουμε κινήσεις που θα οδηγήσουν σε απόλυση συναδέλφων. Η ΔΑΚΕ υφίσταται για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων και όχι για να συντελέσει στην εξόντωση τους.
Τα θολά επαναστατικά οράματα των ψευτοεπαναστατών των Παρεμβάσεων μας αφήνουν αδιάφορους. Συνεχίζουμε τον αγώνα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·              Άμεση άρση της επιστράτευσης των καθηγητών
·              Απόσυρση του προς υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις
·              Έναρξη διαλόγου για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης

ΔΑΚΕ ΔΕ