Συνέδριο συντηρητικής στροφής   ή

                                          Συνέδριο ενότητας και αντεπίθεσης των ριζοσπαστικών δυνάμεων.

1.       Αυτό θα είναι το κύριο επίδικο του 18ου Συνεδρίου. Ας μην έχουμε καμία αυταπάτη. Με  ΔΑΚΕ και ΠΕΚ σε ρόλο πρωτοστάτη και ΣΥΝΕΚ σε ρόλο συνεργού , η μεγάλη αντεπίθεση ενάντια στις θέσεις του κλάδου, όπως αποτυπώθηκαν στο 16ο και 17ο Συνέδριο, έχει προ πολλού ξεκινήσει.

2.       Στο 18ο Συνέδριο η ΔΑΚΕ θα επιδιώξει, με τον αέρα της πρώτης δύναμης, να ανατρέψει κεκτημένες αγωνιστικές, αντι-νεοφιλελεύθερες θέσεις του κλάδου. Η ΠΕΚ θα ακολουθούν ως ουρά. Τα ΣΥΝΕΚ θα διαμαρτύρονται «ψιθυριστά»(!?)

3.       (Και πως αλλιώς να κάνουν αφού δύο χρόνια τώρα «συγκυβέρνησαν» την Ομοσπονδία με τη ΔΑΚΕ. Και πως αλλιώς να κάνουν αφού ο πολιτικός τους φορέας υλοποιεί μνημονιακές και ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Και πως αλλιώς να κάνουν αφού τα sms αγάπης στη Φώφη συνοδεύουν τα δύο Μνημόνια και χαράζουν το δρόμο της επόμενης περιόδου).

4.        Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ απέναντι στο (κυανο-τιρκουάζ-ροζ) Μέτωπο, με όρους ρεαλιστικής ανατροπής του και υπεράσπισης των θέσεων του κλάδου, μπορεί να είναι το ΜΕΤΩΠΟ των ριζοσπαστικών, αντι- νεοφιλελευθέρων δυνάμεων της εκπαίδευσης.

5.       Παρεμβάσεις-ΠΑΜΕ- ΑγωνιστικήΡιζοσπαστικήΕΝότητα και Ανεξάρτητοι μπορούν και πρέπει, παρά τις επιμέρους διαφωνίες(που σε συνδικαλιστικό επίπεδο είναι ελάχιστες), να οικοδομήσουν ένα συνδικαλιστικό-εκπαιδευτικό Ενιαίο Μέτωπο.

6.       Ένα ΜΕΤΩΠΟ που θα λειτουργήσει με Ενιαίο Σχέδιο αντιπαράθεσης απέναντι στη νεοσυντηρητική αντεπίθεση, εντός και εκτός Συνεδρίου. Που θα σηματοδοτήσει (ουσιαστικά και συμβολικά, σε επίπεδο ηθικού αλλά και οργάνωσης)  μια νέα αρχή στον μουδιασμένο συνδικαλιστικό μας χώρο.

7.       Ένα ΜΕΤΩΠΟ που θα καταγραφεί και εκλογικά, επιδιώκοντας να ανατρέψει τον δυσοίωνο συσχετισμό εντός του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Συσχετισμό, που ο κατακερματισμός απειλεί να κάνει ακόμη πιο αρνητικό.

8.       Ένα ΜΕΤΩΠΟ που θα μπορεί να παρατάξει στο Συνέδριο ένα ισχυρό μπλοκ αντιπροσώπων, που λειτουργώντας ενιαία κα βάση κοινού σχεδίου, θα αποτελέσουν τον κρίσιμο ανασταλτικό παράγοντα σε κάθε αντιδραστικό σχεδιασμό.

9.       Ακόμη και εάν το ΠΑΜΕ, ακλουθώντας το δικό του σχεδιασμό, δεν δεχτεί, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΡΕΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, μπορούν να αποτελέσουν τη Δεύτερη Δύναμη του Συνεδρίου και πατώντας πάνω στην εμπειρία και τη δυναμική των Κοινών, Ενιαίων Σχημάτων, να  αποτρέψουν το νεοφιλελεύθερο σχέδιο. Δ

10.   Δεν είναι η ώρα της παραταξιακής καταγραφής. Δεν είναι η ώρα της μεταφοράς κομματικών αντιθέσεων και σχεδίων στο χώρο του Συνεδρίου. ( Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε μια τέτοια έκκληση).
Είναι η ώρα της Ενότητας και της Ευθύνης απέναντι στις κοινές αγωνιστικές παρακαταθήκες. Απέναντι στο Αύριο του κλάδου.                                                                                      

                      ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ -ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΝΙΚΕΣ
                              Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα