Τελικά μας ...δουλεύουν;

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη μοιράσει 2.000.000€ σε Δήμους για τις φωτοτυπίες που έβγαζαν στην αρχή της χρονιάς τα σχολεία τους.
Πριν λίγο καιρό, το Υπουργείο Παιδείας μοίρασε άλλα 300.000€ περίπου για τον ίδιο λόγο.
Είναι γνωστό ότι κανένα σχολείο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία - Αχαΐα - Ηλεία) δεν πήρε ούτε ένα ΕΥΡΩ και η δικαιολογία ήταν ότι δεν υποβλήθηκε κανένα αίτημα προς την Περιφέρεια!
Και προέκυπτε αβίαστα το ερώτημα: αν υπήρχε απόφαση του ΥΠΕΣ για κάλυψη των εξόδων για φωτοτυπίες, δεν θα έπρεπε να ενημερωθούν τα σχολεία ώστε να υποβάλλουν αίτημα στους Δήμους τους και αυτοί με τη σειρά τους στις Περιφέρειες που ανήκουν;
Η απάντηση ήρθε μετά από ερώτηση του Βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλου στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιαννίτση και μάλλον δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά. Δείτε το επόμενο επίσημο έγγραφο:

Τί προκύπτει από το έγγραφο; Ότι οι Δήμοι της χώρας είχαν ειδοποιηθεί με το υπ. αριθμόν 39885/9-9-2011 έγγραφο του ΥΠΕΣ! Άρα, υπεύθυνοι για το ότι δεν πήρε χρήματα η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας είναι, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα, οι Δήμοι μας... Ή μήπως παραπληροφορεί το ΥΠΕΣ;
Ότι κι αν συμβαίνει, δαπανήθηκαν χρήματα για φωτοτυπίες και στα σχολεία της περιοχής μας με τα οποία θα μπορούσαν να καλυφθούν άλλες ανάγκες.
Για όσους αναρωτιόνταν, για μια ακόμη φορά η κρατική μηχανή απλά δεν δούλεψε όπως έπρεπε...

Κ. Κατσαρός