Παραιτήσεις Μανώλη - Κουτσούκου

Διαβάζουμε τις τελευταίες εξελίξεις:

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Γιάννης Μανώλης, Γραμματέας του τομέα Συνδικαλισμού της ΝΔ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των πολιτκών αρχηγών.
"Αποχωρώ μετά από πολλά χρόνια, οι καρέκλες δεν σημαίνουν τίποτε. Δεν μπορώ να στηρίξω τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα. Θέλω να είμαι απέναντι, δεν μπορώ να είμαι γραμματέας συνδικαλιστικού και να είμαι στο πεζοδρόμιο". Απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά είπε: "Έκανε μεγάλο λάθος μετά από δύο χρόνια σωστής στάσης να υπογράψει τα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό την ελληνική κοινωνία"

Εξάλλου, την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.
"Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους.
Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Έτσι, επιβεβαιώνονται οι αρχικοί μας φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του Δ.Ν.Τ., το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση".
Δεν τα λένε πλέον μόνο οι συνδικαλιστές αλλά και οι (εν πολλοίς) διαχειριστές της κατάστασης!!!
Ο μεν ένας λέει ότι τα μέτρα που υπογράφηκαν θα οδηγήσουν σε αφανισμό την ελληνική κοινωνία, είναι ισοπεδωτικά και δεν μπορεί να μην είναι απέναντι!! Ο κ. Μανώλης λέει ότι κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο!!
Ο άλλος λέει ότι τα οδυνηρά μέτρα μας επιβλήθηκαν με τρόπο εκβιαστικό!!! Κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και βρίσκονται σε αντίθεση με το σύνταγμα!! Και καταλήγει ότι είναι φανερό ότι η τρόικα εξυπηρετεί συμφέροντα!!!
Ποιοι τα λένε αυτά; αυτοί που, επαναλαμβάνω, διαχειρίζονται την κατάσταση!!! Ή μάλλον τη διαχειρίζονταν μέχρι σήμερα.
Και το ερώτημα είναι ένα: Εμείς τί κάνουμε;
Όσο ακόμη προλαβαίνουμε, απλά,
ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε!



Κώστας Κατσαρός