Κ. Κατσαρός - Ανταπάντηση σε ανακοινώσεις

Μεσολόγγι, 6/2/2017
Απάντηση σε ανακοίνωση της ΑΣΚ
Ο συντάκτης που κρύφτηκε πίσω από την υπογραφή «ΑΣΚ» για να εκδώσει σήμερα ανακοίνωση συνειδητά παραπληροφορεί τους συναδέλφους είτε διαστρεβλώνοντας τα γραφόμενα είτε επιλέγοντας να ερμηνεύσει υποκειμενικά όσα «έπρεπε»…
Ο συντάκτης αναφέρει ότι δήθεν επικέντρωσα την τοποθέτησή μου στο λογιστικό σκέλος. ΨΕΜΑ. Απλά, η συζήτηση έφτασε και σε αυτό το θέμα στο κλείσιμό της, όταν με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι …απλά δεν υπήρχε κανένα σχέδιο κάλυψης των συναδέλφων ακούγοντας τον συνάδελφο Κούστα να αναφέρει ότι η συνδικαλιστική κάλυψη θα γινόταν με παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας! Τόσο αγώνα θα έκανε ο συνάδελφος! Έτσι ονειρεύεται την αντίδραση του κλάδου!
Είναι θετικό όμως ότι τα αποκαλυπτήρια της συγκεκριμένης στάσης χαρακτηρίζονται ως προσπάθεια συκοφάντησης. Προφανώς, έγινε αντιληπτό το μέγεθος της άστοχης τοποθέτησής της παράταξης της ΑΣΚ και φαντάζομαι ότι τα στελέχη της στο μέλλον θα είναι προσεκτικότερα στις τοποθετήσεις τους.
Είναι ενδιαφέρον, επίσης, που ο συντάκτης ανακάλυψε επίθεσή μου και στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, προφανώς στην προσπάθεια να βρει συμμάχους στην επίθεση που πραγματοποίησε… Προσωπικά πιστεύω ότι οφείλουμε να προτείνουμε δράσεις που να μπορούμε να υλοποιήσουμε και όχι απλά και μόνο για να έχουμε να λέμε… Αυτή η στάση - «έγκλημα» κατά τον συντάκτη της ανακοίνωσης είναι και η μεγάλη διαφορά μας με τις άλλες παρατάξεις.
Αυτή η αισχρή επίθεση εναντίον μου δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς παραταξιακό «κρυψώνα». Για το λόγο αυτό, ο συντάκτης κρύφτηκε πίσω από την υπογραφή «ΑΣΚ». Όμως, πάνω στο άγχος του να μου επιτεθεί και να κερδίσει τις εντυπώσεις, ξέχασε ότι υπέγραψε ως ΑΣΚ και επιτέθηκε καθυβρίζοντας και μέλη του ίδιου δήθεν ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που ανήκουν στα ΣυνΕκ…
Και αν δεν ήταν θέμα βιασύνης, αποδεικνύεται αβίαστα ότι μεταξύ αυτών των δύο στρατοπέδων υπάρχει συμφωνία σιωπής για σχηματισμό ΚΟΙΝΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ στο βωμό της κατάκτησης καρεκλών τόσο στην ΕΛΜΕ όσο και στο ΠΥΣΔΕ.
Φαντάζομαι όμως ότι την ίδια ώρα είναι τουλάχιστον συνδικαλιστικά διαστροφικό να εγκαλούμαστε εμείς για συμπόρευση με την παραπάνω παράταξη… Και φυσικά αυτό είναι αντιληπτό από τους συναδέλφους.

Απάντηση σε ανακοίνωση του Ταμία της ΕΛΜΕ συναδέλφου Κίντα
Ο συνάδελφος ανέφερε εξαρχής στην τοποθέτησή του σχολεία συγκεκριμένης περιοχής. Δεν κατανοώ το λόγο που δεν το αναφέρει αυτό, άλλωστε δεν είναι μεμπτό. Του εξήγησα ότι η διαφορά που θα προέκυπτε σε σχέση με σχολεία γειτνιάζουσας περιοχής θα ήταν τέτοια που δεν θα δικαιολογούνταν ακόμη και βάση των κριτηρίων που θέτει το ίδιο το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. Τόνισα ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα στην αναπροσαρμογή των μορίων για τα σχολεία που προτείνει, όμως αυτό θα έπρεπε να γίνει σε συνδυασμό με αλλαγές και στα υπόλοιπα σχολεία. Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι την ίδια θέση ανακοίνωσα και σε πρόσφατη επίσκεψη σε σχολεία συγκεκριμένης περιοχής. Όταν μετά την άρνηση παραταξιακής τοποθέτησης από την ΑΣΚ ζητήθηκε η προσωπική τοποθέτηση, ο συνάδελφος αρνήθηκε και είπε ότι δεν καταθέτει πρόταση.
Να σημειώσω ότι η θέση μας υπαγορεύτηκε από συγκεκριμένους λόγους που θα ανακοινωθούν και επίσημα σε κοινή ανακοίνωση όλων των ΕΛΜΕ της Περιφέρειάς μας, και όχι λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για τα σχολεία μας.

Κλείνοντας, κάνω έκκληση στην παράταξη της ΑΣΚ και στα μέλη της για αυτοσυγκράτηση. Ας σταματήσει λοιπόν τις ανακοινώσεις για δήθεν συμπόρευσή μας με δικά της στελέχη κεντρικά και ας συστήσει στα μέλη της να είναι λιγότερο επιθετικά σε όσα μέλη του Προεδρείου πραγματοποιούμε μη αρεστή (γιατί …θίγει την εικόνα της κυβέρνησης) ενημέρωση στα σχολεία. Ας υπενθυμίσει επίσης το ρόλο του ως Προέδρου στο μέλος της συνάδελφο Κούστα που δεν παίρνει θέση σε αυτές τις επιθέσεις και συνήθως τις παρακολουθεί συγκαταβατικά…