Κάλεσμα προς τα Δ.Σ. ΟΛΜΕ – ΔΟΕ για πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης


Κάλεσμα προς τα Δ.Σ. ΟΛΜΕ – ΔΟΕ για πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης ΑΜΕΣΑ με θέμα:  «Καθορισμός πανελλαδικά ενιαίων κριτηρίων για την αναμοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προτάσεων ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ για την αναμοριοδότηση των σχολείων.
            Για το ζήτημα της αναμοριοδότηση έχουμε τοποθετηθεί συνολικά με ανακοίνωση μας στις 26/1/2016, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα edupame.gr.

Είναι κοινή διαπίστωση, και αποτυπώνεται σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων ότι, για να μην καταλήξουμε σε «μία από τα ίδια» ή σε διαδικασίες όπου κάθε περιοχή θα μοριοδοτεί με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια, χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός, ώστε να ισχύσουν ενιαία κριτήρια πανελλαδικά και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις να τοποθετούνται με «άλλη γλώσσα» στην Πρωτοβάθμια και άλλη στην Δευτεροβάθμια ή με άλλα κριτήρια από περιοχή σε περιοχή.
Παρακολουθούμε να εξελίσσεται μια αποπροσανατολιστική συζήτηση η οποία, πέρα από αδιέξοδη,  είναι επικίνδυνη για τον κλάδο σε μια περίοδο όπου η παιδεία και συνολικότερα τα εργατικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής.
Χρειάζεται κατά τη γνώμη μας ΑΜΕΣΑ να καθοριστούν ενιαία κριτήρια για όλα τα σχολεία της χώρας και μοριοδότηση από ΚΥΣΠΕ- ΚΥΣΔΕ. Πρέπει τώρα να καταλήξουν οι δύο Ομοσπονδίες και στη συνέχεια να κατεβάσουν τις προτάσεις αυτές στη βάση με όποιον τρόπο κρίνουν πρόσφορο.
Απαιτούμε να γίνει ως 10/2 η κοινή σύσκεψη, να πάρουν όλοι θέση και να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος των εκπαιδευτικών!

Οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
(που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)

Δριμάλα Θεοδώρα (Δ.Σ. ΔΟΕ)
Μαρίνης Σπύρος (Δ.Σ. ΔΟΕ)
Ακτύπης Δημήτρης (Δ.Σ. ΟΛΜΕ)
Δάρδαλης Νίκος (Δ.Σ. ΟΛΜΕ)

Αθήνα 6 Φεβρουαρίου 2017